In een nieuwe tweet heeft de bekende Nederlandse crypto-analist en Bitcoiners (BTC) PlanB een diepgaande analyse gedeeld over de groei en voorspelbaarheid van de Bitcoin prijs. PlanB, oorspronkelijk een traditionele institutionele investeerder voordat hij volledig in de wereld van Bitcoin dook, beschrijft hoe hij en zijn collega-investeerders door drie fasen van Bitcoin-begrip gaan.

Zijn tweet wordt ondersteund door twee grafieken die de relatie tussen Bitcoin en twee veelgebruikte modellen weergeven: het Stock-to-Flow model en een Power Law model.

De drie fasen van Bitcoin-begrip volgens PlanB

PlanB legt uit dat de meeste traditionele investeerders drie fasen doorlopen in hun begrip van Bitcoin. In de eerste fase zijn ze onder de indruk van de exponentiële groei van de Bitcoin-prijs, van minder dan $1 tot $60.000 dollar in slechts 13 jaar. Deze groei wordt pas echt duidelijk als men de prijs in een logaritmische schaal bekijkt. Veel mensen bereiken echter nooit deze fase omdat ze Bitcoin simpelweg afdoen als een bubbel of piramidespel.

In de tweede fase beginnen investeerders statistische analyses toe te passen op de prijsdata. Ze passen bijvoorbeeld exponentiële, logaritmische of power law curves toe en berekenen statistische indicatoren zoals de R²-waarde. PlanB benadrukt dat de “verbluffende regelmatigheid” van de Bitcoin-prijsbewegingen niet willekeurig lijkt te zijn en zelfs enigszins voorspelbaar is.

planb bitcoin tweet
Bron: PlanB op X.

De derde fase, die PlanB beschrijft als “na 5+ jaar in Bitcoin”, omvat het herkennen van diepere patronen, zoals de 10-minuten bloktijd van Bitcoin en de 4-jaarlijkse halveringscyclus. Hij merkt op dat alle prijsstijgingen van Bitcoin plaatsvinden in de twee jaar rond de halveringen, terwijl de twee tussenliggende jaren over het algemeen negatieve rendementen opleveren. Dit patroon vormt de basis voor het Stock-to-Flow model.

Stock-to-Flow model voorspelt een R² van 97,7%

Een opvallend detail in de tweet van PlanB is dat hij stelt dat het Stock-to-Flow (S2F) model een hogere R²-waarde heeft (97,7%) dan de meeste andere statistische modellen, zoals de Power Law (94,7%). Deze waarde wijst op een zeer sterke correlatie tussen de voorspellingen van het model en de werkelijke Bitcoin-prijs.

PlanB waarschuwt echter dat met slechts vier halveringen tot nu toe (2012, 2016, 2020 en de laatste in 2024), het patroon nog steeds toevallig kan zijn.

Wat betekent dit voor de toekomst van Bitcoin?

PlanB concludeert zijn tweet met een vooruitblik op de toekomst. Hoewel het Stock-to-Flow model opmerkelijk consistent is in zijn voorspellingen, blijft er een kans dat de patronen toevallig zijn.

Toch suggereert de huidige analyse dat Bitcoin zich in een periode bevindt die opnieuw aanzienlijke prijsstijgingen zou kunnen opleveren, vooral gezien de naderende halvering in 2024. Dit maakt de komende tijd bijzonder spannend voor Bitcoin-investeerders.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post PlanB voorspelt spannende tijden voor Bitcoin: Stock-to-Flow model blijft betrouwbaar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!