Dogecoin leek en stijging te gaan maken richting 0,12 dollar, maar de afgelopen dagen deed de munt het niet zo goed. De memecoin daalde weer helemaal terug naar een belangrijk prijslevel. Wat kunnen we nu verwachten?

Banner Dogecoin 1

Het grote plaatje

Om dit te analyseren, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van DOGE. Hier staat elke candle voor 1 dag, zodat we de levels op lange termijn kunnen inzien. Deze zijn in de grafiek hieronder aangegeven als grijze, blauwe en rode zone.

De koers reageerde vaak op de grijze zone, maar deze ligt erg ver verwijderd van de huidige koers. Op dit moment zijn daarom alleen de blauwe en de rode zone echt van belang. Deze liggen rond de koersen van ongeveer 0,10 dollar en 0,12 dollar.

Toen de munt voor de eerste keer door de rode zone zakte, maakte de munt een beweging richting de blauwe zone. Dit betekende een daling van ongeveer 20 procent, maar de munt wist hier wel ondersteuning te vinden.

Vervolgens steeg DOGE weer terug naar rode zone, waar het heel even weerstand ervaarde – maar ook hier kwam de munt weer te boven. Hij wist vervolgens zelfs verder te stijgen naar een koers van 0,143 dollar. Dit is nog steeds de hoogste koers in 2 maanden tijd.

Helaas heeft Dogecoin deze zone daarna weer verloren als ondersteuning, en beweegt de prijs nu weer tussen de twee gekleurde prijslevels. Om nu verder te analyseren, gaan we even inzoomen. Dit doen we door te kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we een gedetailleerder beeld krijgen van de afgelopen prijsactie.

Kan DOGE weer terug naar 0,12 dollar?

Toen de munt een daling maakte vanuit de rode zone, kwam de prijs ook eventjes onder het rode prijslevel. Maar doordat er genoeg kopers waren, en de munt ondersteuning vond op de blauwe zone, kon de prijs verder omhoog.

Dit scenario zou zich op dit moment weer kunnen herhalen: Dogecoin kwam heel even onder het blauwe level, en vond daar vervolgens support. Als de munt dit nu weer zou doen – en nu ondersteuning vindt aan de bovenkant van de blauwe zone (zoals te zien in de blauwe cirkels) – kan DOGE weer terug stijgen naar 0,12 dollar.

Hiervoor willen we alleen niet zien dat de memecoin weer onder het blauwe vlak terecht komt. In dat geval kan de munt zelfs een verdere daling maken. Hopelijk hoeft dit niet te gebeuren, en kan DOGE gewoon weer naar 0,12 dollar, maar daarvoor is het goed om de belangrijkste prijslevels in de gaten te blijven houden.

The post Analyse: Dogecoin weer terug bij 0,105 dollar, wat nu? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!