De Franse autoriteiten hebben meer duidelijkheid verschaft over de arrestatie van Pavel Durov, CEO van Telegram, na een verklaring op maandag van het Tribunal Judiciaire de Paris.

Durov is gearresteerd als onderdeel van een grootschalig onderzoek naar cybercriminaliteit, waarbij hij beschuldigd wordt van het leveren van cryptologie diensten en tools. Deze arrestatie vond plaats op zaterdag 24 augustus 2024 op luchthaven Le Bourget aan de rand van Parijs.

Details van de beschuldigingen

Volgens de verklaring zijn er meerdere beschuldigingen tegen Durov, waaronder het aanbieden van cryptologiediensten die vertrouwelijkheid garanderen zonder gecertificeerde verklaring, het verstrekken van een cryptologietool die niet alleen authenticatie of integriteitsbewaking garandeert zonder voorafgaande verklaring, en het importeren van een dergelijke tool.

pavel durov verklaring frankrijk
Bron: Justice.fr.

Daarnaast worden er andere zware beschuldigingen genoemd, zoals medeplichtigheid aan het bezit van pornografische afbeeldingen van minderjarigen en het witwassen van geld afkomstig van georganiseerde misdaad.

Reactie van Macron

President Emmanuel Macron heeft op sociale media gereageerd op de arrestatie, waarbij hij benadrukte dat deze actie geen politieke beslissing was maar deel uitmaakt van het lopende gerechtelijk onderzoek.

Hij sprak zich uit tegen de valse informatie die verspreid werd over een vermeende schending van de vrijheid van meningsuiting.

Steun voor Durov

Sinds de arrestatie hebben verschillende prominente figuren uit de wereld van cryptocurrencies hun steun uitgesproken voor Durov. Onder hen bevinden zich Elon Musk, de oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin, de oprichter van TRON Justin Sun, en de medeoprichter van Solana, Anatoly Yakovenko.

Huidige situatie

Durov wordt momenteel ondervraagd in het kader van het onderzoek naar cybercriminaliteit en kan volgens de Franse wet vastgehouden worden tot 28 augustus.

De internationale gemeenschap volgt de ontwikkelingen nauwlettend, gezien de mogelijke implicaties van deze zaak voor de vrijheid van digitale communicatie wereldwijd.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Macron spreekt zich uit na arrestatie Durov: ‘Geen politieke beslissing’ appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!