Afgelopen zaterdag werd de directeur van berichtendienst Telegram, Pavel Durov, gearresteerd. Kort hierna ontstond er veel ophef op sociale media en binnen de crypto community. Hoewel Durov nog steeds in hechtenis zit, is het nog niet helemaal duidelijk waarom de Franse autoriteiten hem hebben aangehouden.

Wel zijn er geruchten dat het te maken zou hebben met het gebrek aan toezicht en controle op de gesprekken, die worden gevoerd met de dienst. Sinds de arrestatie ontstaan er, op allerlei manieren, steeds meer steunbetuigingen. Zo ook bij de ontwikkelaars van Toncoin (TON), de cryptomunt van Telegram. 

Memecoin REDO stijgt in korte tijd met 140%

De cryptocurrency Resistance Dog (REDO) is op dit moment de grootste memecoin op de blockchain van Toncoin. De ontwikkelaars van Ton maakten op maandag de keuze om het logo van Ton aan te passen naar het logo van REDO. Hun keuze deelden zij via de officiële kanalen van Ton:

“Ter ondersteuning van DigitalResistance, passen we het logo van Toncoin en de profielfoto’s op de TON Community kanalen aan naar het wereldwijde symbool van de Digital Resistance, de Resistance Dog.”

Het idee achter de wijziging is dus om te laten zien, dat zij zich ook achter de zogenaamde “Digital Resistance” scharen. Het zwart-witte logo is inmiddels te zien op verschillende communicatiekanalen van Ton. De keuze voor de wijziging werd gemaakt, nadat bekend werd dat Durov op een vliegveld nabij Parijs was gearresteerd. De hoogste baas van Telegram is namelijk een belangrijk persoon binnen de Ton blockchain.

Als gevolg van de mededeling liet de koers van REDO een plotselinge en scherpe stijging zien. Zo steeg de prijs in minder dan een dag met 140%. De prijs per munt startte op 0,35 dollar en wordt na de piek inmiddels verhandeld voor zo’n 0,63 dollar per stuk. Het totale marktkapitaal van de munt is ook gestegen naar 65 miljoen dollar.

Politiek steekspel aan de gang? Macron zegt van niet

De Franse autoriteiten hebben de aanhouding van Durov inmiddels verlengd voor verder onderzoek. Volgens de Franse president Emmanuel Macron heeft de arrestatie geen politieke lading. De Fransen zouden de vrijheid van meningsuiting volgens hem, juist heel hoog in het vaandel hebben staan.

Ondertussen heeft de Russische ambassade in het land juist vraagtekens bij de arrestatie en probeert het al langere tijd in contact te komen met de plaatselijke autoriteiten. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Arabische Emiraten, 

Het bericht ‘Memecoin van het verzet’ stijgt 140% na arrestatie Telegram-baas verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!