blackrock

Institutionele beleggers blijven op grote schaal Bitcoins kopen, zoals duidelijk wordt uit de aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin die momenteel in handen zijn van vermogensbeheerders zoals BlackRock en Grayscale. Deze twee financiële grootmachten hebben nu bijna 3 procent van de circulerende hoeveelheid Bitcoin in hun bezit.

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) bezit momenteel 357.736 BTC, terwijl Grayscale’s GBTC 227.712 BTC in bezit heeft. Samen vertegenwoordigen deze twee ETF’s nu 2,97% van de totale circulerende hoeveelheid Bitcoin, op basis van de meest recente cijfers van Glassnode.

Daarnaast beheert Grayscale nog eens 5.962 BTC in zijn Digital Large Cap Fund en 32.692 BTC in zijn Grayscale Bitcoin Mini Trust, wat hun invloed op de markt verder versterkt.

Sterke instroom in Bitcoin ETF’s gedreven door renteverwachtingen

Bitcoin ETF’s blijven enorm populair, wat duidelijk blijkt uit de recente instroomcijfers. Gisteren trokken de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s een netto-instroom van $202,6 miljoen aan, waarmee ze een reeks van acht dagen met aanhoudende instroom voor deze beleggingsproducten voortzetten. Vorige week bedroeg de totale instroom $543 miljoen, waarbij het grootste deel op vrijdag werd aangetrokken. Op die dag haalden de Bitcoin ETF’s maar liefst $252 miljoen binnen, hun hoogste instroom sinds 22 juli.

Deze sterke instroom wordt grotendeels gedreven door aanwijzingen van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, dat een renteverlaging aanstaande is. Volgens CoinShares-analist James Butterfill vond het grootste deel van de instroom plaats op vrijdag, na de milde opmerkingen van Powell, wat aantoont hoe gevoelig Bitcoin is voor veranderingen in renteverwachtingen.

Tijdens het jaarlijkse Jackson Hole Economic Policy Symposium in Wyoming verklaarde Powell dat “de tijd is gekomen om het beleid aan te passen” en dat “de richting duidelijk is, maar de timing en het tempo van renteverlagingen zullen afhangen van binnenkomende gegevens, de zich ontwikkelende vooruitzichten en de balans van risico’s.”

Naar aanleiding van Powell’s opmerkingen steeg de prijs van Bitcoin vrijdag boven de $64.000. Sindsdien is de prijs enigszins gedaald naar ongeveer $62.000, wat een daling van 3% in de afgelopen 24 uur vertegenwoordigt. Desondanks is Bitcoin deze week nog steeds 2,9% in waarde gestegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht BlackRock en Grayscale ETF’s bezitten bijna 3% van alle Bitcoin in omloop verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!