De waarde van Bitcoin is flink gezakt, met een daling van 6% in de ochtend naar ongeveer 53.200 euro. Dit is de grootste daling sinds begin deze maand, toen de cryptomarkt ook al flink onder druk stond.

En het is niet alleen Bitcoin die klappen krijgt; ook andere cryptomunten zoals Ether, de nummer twee op de markt, zijn fors gedaald.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Plotselinge crash cryptomarkt

Vanmorgen zagen we een forse daling van Bitcoin met meer dan 6%, waardoor de koers uitkwam op 53.200 euro. Ether, de op een na grootste cryptomunt, daalde zelfs bijna 8% en eindigde op ongeveer 2.213 euro.

Deze plotselinge daling volgde op een periode van optimisme, mede door uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, die hintte op mogelijke renteverlagingen.

Deze onverwachte daling leidde tot liquidaties van 300 miljoen euro aan posities in crypto-derivaten. Ook andere grote cryptomunten lieten vergelijkbare dalingen zien. Zo verloor Binance Coin (BNB) bijna 4%, Solana (SOL) zakte 7%, en XRP ging met 4% omlaag. Zelfs populaire munten zoals Dogecoin (DOGE) en TRON (TRX) stonden respectievelijk 6,5% en 2,25% in het rood.

Een marktanalist van IG Australia, Tony Sycamore, vertelde aan Bloomberg dat Bitcoin onder zijn 200-daags gemiddelde is gezakt en mogelijk nog verder kan dalen.

Wat betekent dit voor de markt?

Sinds de grote crash op 5 augustus heeft de cryptomarkt zich enigszins hersteld. Dit herstel heeft er waarschijnlijk toe geleid dat sommige beleggers hun posities opnieuw onder de loep nemen en misschien wat van hun Bitcoin omzetten naar andere cryptomunten.

Opvallend is dat de openstaande posities (open interest) in Ether en Solana slechts licht zijn gedaald, wat erop kan wijzen dat deze munten minder gevoelig zijn voor de koersbewegingen van Bitcoin dan normaal. De daling in de openstaande posities van Bitcoin zelf wijst erop dat er mogelijk een verschuiving plaatsvindt in het kapitaal, waarbij grote spelers hun blootstelling aan Bitcoin verminderen en meer investeren in andere cryptomunten.

Dus, wat gebeurt er precies? Het lijkt erop dat investeerders zich aan het herpositioneren zijn in de markt, waarbij ze Bitcoin deels inruilen voor andere kansen in de cryptowereld. Ook wacht de cryptomarkt nu gespannen op het winstbericht van Nvidia, dat de stemming van investeerders in risicovolle activa zoals Bitcoin kan beïnvloeden.

The post Bitcoin crash: daling van 6% naar 53.200 euro, wat gebeurt er? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!