Augustus is een maand van duidelijke achteruitgang voor Ethereum (ETH) gebleken, met een flinke daling in zowel het handelsvolume als het aantal dagelijkse transacties. De data van The Block wijst uit dat het 7-daags gemiddelde van het dagelijkse handelsvolume met ongeveer 55% is afgenomen over de afgelopen maand.

Ook het dagelijkse economische doorvoer op de Ethereum blockchain, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, viel terug van $6.56 miljard op 26 juli naar $2.9 miljard. Tot dusver staat het handelsvolume van augustus op $91.46 miljard, tegenover $134.71 miljard in juli.

Transactieaantallen bereiken meermaands dieptepunt

Het aantal dagelijkse transacties heeft eveneens een laagtepunt bereikt, met op zondag ongeveer 1.07 miljoen transacties, een daling ten opzichte van de piek van 1.32 miljoen dagelijkse transacties eerder dit jaar op 25 maart.

ethereum transacties augustus 2024
Bron: The Block.

Met nog vijf dagen te gaan in augustus, tonen de cijfers een totaal van 27.27 miljoen transacties deze maand, het laagste aantal sinds mei 2020. Ter vergelijking, in juli waren er 35.49 miljoen transacties.

Cyclische patronen en institutionele interesse

Analisten van Coinbase, David Duong en David Han, beschouwen de daling in handelsvolume en algehele activiteit op Ethereum als onderdeel van een cyclisch patroon dat typisch is voor de zomer. Deze augustusdaling is minder uitgesproken dan in voorgaande jaren. “

De afname in ether-handelsvolumes in augustus vergeleken met de voorgaande drie maanden was een bescheiden 7.7%, vergeleken met de gemiddelde daling van 16.8% over de laatste vijf jaar,” leggen ze uit.

Prestaties van Ethereum ETF’s vergeleken met Bitcoin

Een andere indicator die wijst op afnemende interesse is de onderprestatie van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) vergeleken met hun Bitcoin-tegenhangers.

Valentin Fournier, analist bij BRN, merkte op dat Bitcoin (BTC) ETF’s een zeven dagen durende positieve reeks hebben doorstaan, terwijl Ethereum achterblijft, ondanks afnemende uitstromen van Grayscale. Fournier adviseert een grotere allocatie naar Bitcoin, aangezien hij verwacht dat Ethereum zal blijven achterblijven.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum ervaart daling in handelsvolume en aantal transacties in augustus appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!