De cryptocurrency markt heeft in de afgelopen 24 uur aanzienlijke verliezen geleden. Bitcoin (BTC) en Ethereum’s ether (ETH) zijn sterk gedaald, met respectievelijk een verlies van meer dan 5% en bijna 10%.

Bitcoin daalde tot onder de $59.000, nadat het eerder op de dag nog boven de $62.700 had gestaan. Ether, die eerder die dag nog $2.700 waard was, zakte onder de $2.500.

Oorzaken en gevolgen van de marktverstoring

Hoewel de precieze oorzaak van de verkoopgolf niet onmiddellijk duidelijk was, heeft de plotselinge daling $313 miljoen aan liquidaties van leveraged crypto derivatenposities in de laatste 24 uur teweeggebracht, de grootste uitwas sinds de crash op 5 augustus volgens data van CoinGlass.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Ether handelaren leden meer dan $100 miljoen aan liquidaties, terwijl Bitcoin handelaren $95 miljoen voor hun kiezen kregen.

Impact op andere top cryptocurrencies

Andere top-10 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie zagen vergelijkbare dalingen. BNB (BNB) daalde bijna 4% tot $528, terwijl Solana (SOL) 7% verloor en op $146 uitkwam. Ripple’s XRP handelde 4% lager op $0.56. Dogecoin (DOGE) en Tron (TRX) daalden ook, met respectievelijk 6,5% en 2,25%, waarbij ze werden verhandeld op $0.098 en $0.158.

Uitzonderingen en marktvooruitzichten

Ondanks de algemene marktdaling was er een uitzondering: het aan Telegram gekoppelde (TON) token, dat bijna 5% steeg in de afgelopen 24 uur, nadat het aanzienlijk was gedaald door nieuws dat Telegram-oprichter Pavel Durov in Frankrijk was gearresteerd op diverse aanklachten.

De cryptomarkt wacht nu met spanning op toekomstige ontwikkelingen, waaronder het verwachte winstrapport van Nvidia Corp., dat mogelijk invloed kan hebben op de beleggerssentimenten naar risicovollere activa zoals Bitcoin.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Zware verliezen in cryptowereld: Bitcoin duikt onder $59K, Ether zakt onder $2.5K appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!