Bitcoin (BTC) bevindt zich weer in een opwaartse trend, met meerdere factoren die wijzen op een mogelijke voortzetting van deze beweging.

Een van de meest opvallende ontwikkelingen is de kans op een renteverlaging in september, die de waarde van Bitcoin in de afgelopen week met ongeveer 10% heeft doen stijgen, resulterend in een huidige handelsprijs rond de $64.000.

De vorming van een Golden Cross

Crypto-analist Tom Crown benadrukt de vorming van een opvallend patroon: de “Golden Cross”. Dit fenomeen, dat optreedt wanneer het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) het 200-daags MA kruist, wordt algemeen gezien als een bullish signaal voor een aanhoudende opwaartse trend.

bitcoin golden cross verwachting
Bron: Tom Crown op X.

De laatste keer dat een Golden Cross werd waargenomen was in oktober 2023, wat leidde tot een flinke prijsstijging. Een nieuwe vorming van dit patroon zou de eerste zijn in 2024 en kan een nieuwe bullish fase signaleren.

Bitcoin’s huidige positie

Bitcoin heeft de afgelopen maand veel veerkracht getoond door te stijgen van een dieptepunt rond de $49.000 naar de huidige koers van $64.000. Deze sterke stijging heeft ertoe geleid dat de digitale munt zich nu boven zowel het 50-daags als het 200-daags voortschrijdend gemiddelde bevindt.

Voor een succesvolle vorming van de Golden Cross is echter een blijvend stijgend momentum nodig. Een terugval in de prijs zou dit patroon kunnen afwijzen en mogelijk leiden tot een bearish ommekeer.

Signalen voor een short squeeze

Een andere factor die bijdraagt aan de positieve vooruitzichten voor Bitcoin is een mogelijke short squeeze, zoals aangegeven door de populaire analist van InvestAnswers. Hij wijst op signalen van negatieve funding rates en een toename in open interest, die wijzen op agressieve shortposities. Een short squeeze ontstaat wanneer handelaren met shortposities gedwongen worden hun posities te sluiten door een plotselinge prijsstijging.

Dit leidt tot extra koopdruk, omdat shorts de geleende Bitcoin moeten terugkopen tegen hogere prijzen, wat de koers verder opdrijft en potentieel bijdraagt aan de bullish trend.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Analyse: Bitcoin staat sterk met Golden Cross en aankomende renteverlaging appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!