Het failliete crypto-leenbedrijf Celsius heeft inmiddels meer dan $2,53 miljard dollar aan liquide cryptocurrency en contant geld uitbetaald aan zijn schuldeisers. Dit bedrag vertegenwoordigt ongeveer 93% van de in aanmerking komende $2,73 miljard.

Volgens recente rechtbankdocumenten heeft ongeveer 68% van de 372.000 in aanmerking komende schuldeisers uit 165 landen nu een uitbetaling ontvangen. Deze terugbetalingen omvatten $1,43 miljard in crypto via PayPal/Venmo, $917 miljoen via Coinbase en $178 miljoen in contante overdrachten.

Snelle voortgang van de betalingen

Celsius begon met het uitbetalingsproces op 31 januari en bereikte in februari al een totaal van $2 miljard aan distributies. De uitbetalingen zijn gebaseerd op de cryptoprijzen per 16 januari 2024.

celsius terugbetalingen
Bron.

De snelle afhandeling van deze uitbetalingen is een teken van voortgang in het faillissementsproces van Celsius, dat parallel loopt aan andere grote faillissementsprocedures in de crypto-industrie, zoals die van Mt. Gox.

Uitdagingen in het claimproces

Ongeveer 121.000 schuldeisers hebben nog steeds moeite met het succesvol claimen van hun uitbetalingen door de complexiteit van het proces, zoals het openen van een account bij PayPal of Coinbase met overeenkomende geboortedata en e-mailadressen, of het verstrekken van correcte instructies voor draadoverboekingen of postadressen voor een cheque.

Desondanks zijn de meeste resterende schuldeisers schulden kleinere bedragen, waarbij ongeveer 64.000 schuldeisers minder dan $100 te goed hebben en 41.000 tussen de $100 en $1.000.

Plannen voor herstructurering en nieuwe ondernemingen

Als onderdeel van het goedgekeurde reorganisatieplan van Celsius zijn sommige fondsen ook gebruikt om een nieuw Bitcoin (BTC) mining bedrijf, Ionic Digital, op te richten. Bepaalde schuldeisers van Celsius zullen via gewone aandelen eigenaar worden van het mijnbedrijf, dat naar verwachting openbaar verhandeld zal worden zodra het bedrijf de nodige goedkeuringen heeft verkregen.

Het in Miami gevestigde mijnbedrijf Hut 8 zal de mining operaties van Ionic beheren onder een vierjarige managementovereenkomst.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Celsius vordert met terugbetalingen: Miljarden uitgekeerd aan schuldeisers appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!