De Bitcoin koers viel in de nacht van dinsdag op woensdag naar het laagste niveau sinds 19 augustus. Uiteindelijk viel Bitcoin zelfs even richting de 58.000 dollar, terwijl Ethereum bijna 10% moest inleveren. Opvallend is dat er niet meteen een duidelijke aanwijsbare reden is voor de koerdalingen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom daalt Bitcoin vandaag?

Gisteren tikte de Bitcoin koers nog even het niveau van 62.700 dollar aan, om vervolgens aan een stevige daling te beginnen. Aan het einde van de Amerikaanse handelsdag viel Bitcoin onder de 60.000 dollar. Van die klap is de digitale munt nog steeds niet hersteld.

Ethereum zag gisteren nog een koers van 2.700 dollar, maar is inmiddels onder de 2.500 dollar gedoken. Daarmee is er sprake van een daling van bijna 10% voor de nummer twee van de markt.

Duidelijk is dat het om de grootste uitwassing gaat sinds de crash van 5 augustus. Destijds dook de Bitcoin koers naar 48.000 dollar en werden veel speculanten die met geleend geld spelen uit de markt gedrukt. Ook daar lijkt nu (zij het in mindere mate) sprake van.

Bitcoin versus Ethereum over de afgelopen drie maanden. Bron: Tradingview

Verder moeten we niet vergeten dat Bitcoin sinds begin augustus een hele sterke run kende. Wat dat betreft is het niet vreemd dat de markt even op adem moet komen en dat we een correctie zien.

Kwartaalcijfers van Nvidia komen eraan

Een mogelijke verklaring voor de koersdalingen is dat handelaren zich zorgen maken over de kwartaalcijfers van Nvidia. Het is vandaag de beurt aan het grote Nvidia om zijn kwartaalcijfers voor Q2 2024 te presteren.

Zoals altijd zijn de verwachtingen omtrent de cijfers van de AI-reus gigantisch. Analisten verwachten dat de omzet met 70% is toegenomen ten opzichte van het afgelopen jaar. Kan Nvidia daar niet aan voldoen? Dan is de kans groot dat het aandeel een flinke schuiver maakt en de rest van de markt met zich meetrekt.

Nvidia is nu eenmaal een belangrijke katalysator voor de bullmarkt. Verliest Nvidia het momentum, dan kan dat bij investeerders zorgen voor een algeheel verlies van vertrouwen in de markt en het potentiële vervolgen van de bullrun.

Wat dat betreft zijn er een paar cruciale uren aangebroken op de beurzen en mogelijk zien we daar de eerste effecten van op de cryptomarkt; in de vorm van koersdalingen bij onder andere Bitcoin en Ethereum.

The post Bitcoin op $59.000 – Ethereum verliest bijna 10% appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!