Handelslegende Peter Brandt, die in 2017 legendarisch werd door de ineenstorting van Bitcoin (BTC) te voorspellen, gelooft nu dat de digitale munt klaar is voor een aanzienlijke stijging en het einde van zijn maandenlange correctieperiode.

In een recente blogpost deelt hij zijn observaties en strategieën, waarbij hij aangeeft longposities op Bitcoin te hebben geopend vanwege een specifieke grafiekformatie die hij heeft waargenomen.

Bullish signalen op de grafieken

Brandt beschrijft een megafoon-formatie op de grafiek van Bitcoin, die hij interpreteert als een bullish voortzettingspatroon. Deze interpretatie is echter afhankelijk van het doorbreken van de diagonale weerstand. Binnen deze grotere megafoon-formatie heeft Bitcoin volgens Brandt ook een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon doorbroken, wat doorgaans een bullish signaal is. Dit patroon suggereert dat handelaren niet langer wachten op een nieuw bezoek aan recente dieptepunten voordat ze beginnen met accumuleren.

peter brandt bitcoin voorspelling
Bron: Peter Brandt.

“De dominante grafiekconstructie op de wekelijkse grafiek is een verbredende driehoek ofwel een megafoon. Er kan een grote uitbraak aanstaande zijn,” legt Brandt uit. Hij heeft een positie van 2,7 Bitcoin gekocht met een risico van 40 basispunten en een stop loss onder de laagste koers van afgelopen vrijdag. Deze positie is anticiperend op een grotere uitbraak.

Cruciaal koersniveau in zicht

Volgens de grafieken die Brandt analyseert, staat Bitcoin op het punt om uit te breken uit de grotere megafoon-formatie, mits de weerstand rond de $72.000 doorbroken wordt. Dit koersniveau is cruciaal voor het bevestigen van de bullish trend.

Afgelopen week benadrukte Brandt nog op het socialemediaplatform Twitter dat de richting van Bitcoin’s koers onzeker blijft zolang de munt binnen het patroon van de megafoon handelt. “Wekelijkse en dagelijkse grafieken blijven een megafoon-patroon vormen voor Bitcoin. Er is nog geen duidelijkheid over de volgende trend,” aldus Brandt.

The post Analyse van Peter Brandt: Bitcoin kan weerstand van $72.000 doorbreken appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!