Onlangs heeft er een verschrikkelijk incident plaatsgevonden tijdens een hoorzitting in de rechtbank van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De CEO van het cryptobedrijf Haru Invest werd namelijk neergestoken tijdens de rechtszaak. Hij verkeerd nu in kritieke toestand, aldus lokale berichtgeving.

Crypto-CEO werd vier keer in zijn nek gestoken

Het incident gebeurde op woensdag 28 augustus, zo bevestigde een vertegenwoordiger van de Seoul Southern District Court. Daar kwam de Hugo Hyungsoo Lee, zoals de CEO heet, voor omdat hij en zijn directieleden naar verluidt tienduizenden investeerders zou hebben opgelicht.

Haru Invest is een Zuid-Koreaanse cryptobeleggingsfirma die klanten de mogelijkheid bood om te investeren in verschillende activa waaronder crypto. Het bedrijf beweerde aanzienlijke rendementen van tot wel 16 procent te genereren door middel van geavanceerde handelsstrategieën. Hierbij kwamen de cryptocurrencies tether USD (USDT) en bitcoin (BTC) veelvuldig aan bod.

Haru Invest kwam echter in opspraak toen het in juni 2023 onverwacht stopte met opnames en stortingen, wat leidde tot beschuldigingen van fraude. Dit leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de CEO en andere leidinggevenden, die verdacht worden van het verduisteren van honderden miljoenen dollars.

40-jarige verdachte mogelijk slachtoffer van Haru Invest

De vertegenwoordigers van de rechtbank weigerden te spreken over het incident. Lokale rapporten melden echter dat de CEO vier keer in zijn nek werd gestoken en snel naar de eerste hulp is gebracht. Persbureau News1 liet weten dat de toestand van de CEO nog altijd kritiek is.

De verdachte is een slachtoffer van het investeringsbedrijf. De politie van Seoul heeft een 40-jarige man opgepakt en beschuldigd van poging tot moord. De man zou naar alle waarschijnlijkheid gebruik hebben gemaakt van een keramisch mes. Deze zouden, volgens lokale nieuwszender Chosun Ilbo, de wapendetecties kunnen omzeilen. De metaaldetectors waar rechtbanken vaak gebruik van maken kunnen deze wapens niet zien.

Deze schokkende gebeurtenis volgt op het onderzoek naar Haru Invest, dat beschuldigd wordt van fraude met meer dan 16.000 klanten. Om die reden werden Lee en twee andere leidinggevenden in februari van dit jaar gearresteerd op verdenking van het maken van illegale winsten. Dit bedrag liep op tot in de miljard: ongeveer $1,04 miljard is buit gemaakt door Haru Invest.

Het bericht Baas van groot cryptobedrijf neergestoken tijdens hoorzitting verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!