Bitwise Bitcoin ETF (BITB) heeft aangekondigd dat het de Osprey Bitcoin Trust (OBTC) overneemt. Deze deal, die dinsdag in een gezamenlijke verklaring werd onthuld, zal OBTC-investeerders voorzien van BITB-aandelen als onderdeel van een liquiderende distributie.

OBTC, dat in februari 2021 werd gelanceerd, was een kleinere speler op de markt met een beheerd vermogen van $120 miljoen. Deze acquisitie stelt OBTC-investeerders in staat om te profiteren van lagere kosten—0,2% bij BITB vergeleken met 0,49% bij OBTC—en een nauwkeurigere prijstracking van Bitcoin (BTC), aangezien BITB doorgaans de waarde van Bitcoin dichter volgt dan OBTC deed.

Invloed op bestaande investeerders

Voor de huidige houders van BITB-aandelen verandert er niets aan hun investeringen of aan de manier waarop het fonds wordt beheerd. Deze overname is onderdeel van Bitwise’s bredere strategie om zijn aanwezigheid in de concurrerende Bitcoin ETF-markt te vergroten, waar het concurreert met grote namen zoals BlackRock, Fidelity en Grayscale.

bitwise osprey overname
Bron: X.

Uitbreiding en marktinvloeden

Recentelijk breidde Bitwise ook uit naar Europa door de in Londen gevestigde ETC Group over te nemen, die vergelijkbare crypto-investeringsproducten aanbiedt. Deze uitbreiding brengt Bitwise’s totale beheerd vermogen naar $4,5 miljard, waarmee het zijn invloed op de wereldwijde cryptomarkt verder vestigt.

Investeerders in OBTC, die soms zagen dat hun aandelen afweken van de werkelijke prijs van Bitcoin, zullen nu profiteren van de nauwkeurigere prijstracking door BITB. In de afgelopen maand daalden de aandelen van OBTC met 4,27%, terwijl Bitcoin zelf met 9,34% daalde. BITB daalde daarentegen met 8,56%, wat een nauwere afstemming met de prijsbewegingen van Bitcoin toont.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitwise breidt uit in de Bitcoin ETF-markt door overname Osprey Trust appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!