Voormalig president Donald Trump heeft opnieuw voor opschudding gezorgd in de wereld van digitale activa met de introductie van zijn nieuwste reeks non-fungible tokens (NFT’s), genaamd “The America First Collection.” Dit is zijn vierde keer dat hij de NFT-markt betreedt, maar deze keer is er een bijzonder element toegevoegd: de NFT’s bieden toegang tot beloningen in de echte wereld.

De nieuwe NFT-collectie bevat 50 unieke “portretten die Trump’s carrière eren,” waarbij belangrijke momenten uit zijn presidentschap met geanimeerde kunst worden afgebeeld. Volgens Bloomberg bevat de collectie digitale weergaven van Trump in ongebruikelijke scenario’s – zoals het vasthouden van een Bitcoin, het dragen van bokshandschoenen, het ondertekenen van wetten, en zelfs een versie van Trump als een Bitcoin-versie van Marvel’s Captain America. Deze beelden zijn bedoeld om verzamelaars en fans te prikkelen.

Elke NFT in deze collectie kost vanaf $99, maar er zijn extra voordelen aan verbonden. Wie vijf NFT’s koopt, krijgt een gratis paar van Trump’s kenmerkende “Never Surrender” sneakers, die voor het eerst werden gepresenteerd tijdens het “Sneaker Con”-evenement in februari. Wie kiest voor een set van negen NFT’s, ontvangt twee paar van deze sneakers.

Degenen die 15 NFT’s kopen, krijgen een fysiek aandenken in de vorm van een kaart met een stukje van het pak dat Trump droeg tijdens een presidentieel debat in juni – een pak dat volgens Trump zelf de “knockout” suit wordt genoemd en dat naar verluidt een rol speelde in de beslissing van president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race.

Voor kopers van 75 NFT’s is er nog een exclusievere beloning: een uitnodiging om te dineren met Trump in zijn club in Jupiter, Florida. In een video waarin hij de nieuwe collectie onthulde, zei Trump:

“Ze noemen me de crypto-president. Of dat waar is, weet ik niet, maar veel mensen zeggen het. Dus zorg dat je deze kans niet mist.”

De Amerikaanse zakenman Bill Zanker, die samenwerkt met Trump aan de NFT-uitgaven, wijst op het snelle succes van eerdere collecties, die telkens snel uitverkocht waren. Trump’s betrokkenheid bij de cryptowereld nam toe na een diner met eerdere NFT-kopers in mei, wat leidde tot een sterkere integratie van crypto in het programma van de Republikeinse partij.

Trump heeft ook zijn steun uitgesproken voor Bitcoin-mining in de VS en verzet zich tegen de ontwikkeling van een digitale valuta door de centrale bank (CBDC) in eigen land. Bovendien heeft Trump gesuggereerd dat het creëren van een Bitcoin-reserve kan helpen om de nationale schuld van $35 biljoen af te lossen.

Deze nieuwste NFT-collectie van Trump komt op een moment dat de NFT-verkoop in de sector over het algemeen traag is, ondanks een piek eerder dit jaar die samenviel met Bitcoin’s recordhoogte van $73.700.

Trump’s eerste NFT-collectie werd gelanceerd kort na de ineenstorting van de FTX-crypto exchange, maar wist desondanks volledig uit te verkopen, zoals Zanker eerder vertelde. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond $62.000, waarbij de prijs zich stabiliseert tussen dit niveau en $61.700, na een daling vanaf de $65.000 die zondag werd bereikt.

Het bericht Trump lanceert vierde NFT-collectie op Bitcoin Ordinals verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!