Pavel Durov, de CEO van Telegram, is vrijgelaten uit de Franse politiehechtenis en moet nu voor de rechter verschijnen, waar hij mogelijk wordt aangeklaagd.

Durov werd op 24 augustus in Frankrijk gearresteerd, waarbij de autoriteiten hem beschuldigden van het leveren van cryptografische hulpmiddelen en diensten via Telegram aan criminelen voor activiteiten zoals witwassen, kinderpornografie en drugshandel.

Juridische ontwikkelingen en achtergrond

Volgens diverse nieuwsbronnen, waaronder RIA Novosti en AFP, werd Durov aanvankelijk vastgehouden in een voorstad van Parijs en later naar de rechtbank gebracht.

pavel durov frankrijk
Bron: X.

De Franse aanklagers hebben de hechtenis van Durov verlengd tot het maximale termijn van 96 uur, van 25 tot 28 augustus, met het vooruitzicht dat de onderzoeksrechter hem zou kunnen aanklagen op meerdere punten.

Politieke en technologische verstrengelingen

Interessant is dat tussen 2017 en 2018, Durov naar verluidt ontmoetingen had met de Franse president Emmanuel Macron over een mogelijke verhuizing van Telegram naar Frankrijk en het verkrijgen van de Franse nationaliteit voor Durov.

Bovendien meldde The Wall Street Journal dat Franse spionnen samen met de Verenigde Arabische Emiraten Durov’s telefoon zouden hebben gehackt. Deze onthullingen werpen een licht op de complexe relatie tussen technologiebedrijven en nationale overheden.

Recente ontwikkelingen in Telegram’s technologie

Op technologisch vlak was er recentelijk ook nieuws over Telegram’s blockchain platform, The Open Network (TON), dat ongeveer zes uur offline was maar inmiddels weer actief is.

De native token van het platform, Toncoin, zag een lichte stijging in waarde van 1,25% in de afgelopen 24 uur.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Telegram CEO Pavel Durov in Franse rechtbank na vrijlating appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!