Bitcoin stijgt

De “saaie” zomer van Bitcoin kan weleens ten einde komen als de koers boven de 64.300 dollar kan sluiten in augustus. Daarvoor moeten we echter nog wel behoorlijk klimmen. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers namelijk binnen op 59.500 dollar.

Positief signaal voor Bitcoin?

Hoewel het lastig is om een maandsluiting te voorspellen, is het volgens analisten van Bitfinex bullish dat Bitcoin recent de koersen van 64.000 en 61.500 dollar wist te herpakken.

Nu zien we de koers echter weer dalen en dat is volgens hen te verklaren door het afwikkelen van long-posities die voor de Jackson Hole conferentie werden afgesloten.

Vandaag weten we immers dat het voor Bitcoin nog altijd lastig is om de koers van 60.000 dollar te behouden. Op dit moment staan we voor de maand augustus nog altijd op 12% in het rood en is het zaak dat we de komende dagen flink stijgen voor een positieve sluitkoers.

Gebrek aan liquiditeit

Het gebrek aan liquiditeit in de markt kan volgens de analisten van Bitfinex weleens tot het einde van de zomer (september) aanhouden.

Tot dat moment kan het lastig worden voor Bitcoin om de weerstand op 63.900 dollar definitief te overstijgen. “De Bitcoin koers is een reflectie van historische transacties. We moeten onder de motorkap kijken. Heel even steeg de Bitcoin koers naar de Realized Price voor korte-termijn holders (~$63.900) en daarom zagen we rond dat niveau wat winstneming.”

Nu lijkt het vooral wachten op de renteverlagingen van de Amerikaanse Federal Reserve en het effect daarvan op de markt.

Volgens Kristian Hapalampiev van Nexo kan dat aan het begin van 2025 een bullmarkt ontketenen: “Krijgen de renteverlagingen het voor elkaar om een sterke rugwind te creëren voor Bitcoin, dan kan het zijn dat de bullmarkt nu slechts even op adem komt, om vervolgens intens terug te keren aan het begin van of midden van 2025.”

Op dit moment schatten investeerders de kans op 100% in dat we op 18 september de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank krijgen.

Er is een kans van 34,5% op een renteverlaging van 0,50% en een kans van 63,5% op een iets minder heftige renteverlaging van 0,25%.

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin nog vlammen dit jaar?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Kan Bitcoin een groene maandsluiting boven de $64.300 produceren? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!