Voormalig president Donald Trump heeft zijn vierde serie NFT-handelskaarten gelanceerd. De nieuwe collectie biedt kopers de mogelijkheid om een deel van zijn pak te kopen. Het digitale pak droeg hij tijdens het debat met de huidige president Joe Biden. Inmiddels zijn de eerste cijfers over zijn verdiensten binnen, en het valt zeker niet tegen!


Nieuwe NFT’s brengen je dichter bij Trump dan ooit tevoren

De vierde collectie Non-Fungible Tokens (NFT’s) bestaat uit digitale trading cards. De kaarten vertegenwoordigen allemaal een deel van het pak dat hij droeg in het debat met inmiddels teruggetrokken presidentskandidaat Biden. Dat blijkt uit een bericht op social media platform Truth Social.

Het is niet de eerste keer dat de Republikein de wereld van crypto betreed. Zo gezegd is het zijn vierde NFT-lijn, die in het verleden een groot succes voor hem zijn gebleken. Uit documenten is zelfs gebleken dat Trump meerdere miljoenen buit heeft gemaakt met de digitale afbeeldingen. Het befaamde Mugshot-project en twee Donald Trump Trading Cards-collecties zorgde voor een totale winst van $7,15 miljoen.

De mensen die ook aan deze nieuwe NFT-set deel willen nemen moeten diep in de buidel tasten. Eén trading card kost je namelijk $24.750. Dat gaat gepaard met een aantal waardevolle (digitale) extra’s. Zo krijg je bij de aanschaf van een trading card ook toegang tot Trump-sneakers en Trump-cocktails.

Verder kun je een diner met Trump op de Trump National Golf Club in de Verenigde Staten bijwonen. In de stad Jupiter in de staat Florida zal het etentje plaatsvinden. Dat is tevens niet de eerste keer dat je de presidentskandidaat hoort spreken over crypto. Eerder deze zomer deed hij dat al op de Bitcoin-conferentie in Nashville.

Recente gegevens van NFT-marktplaats OpenSea tonen aan dat Trump al veel heeft weten te verdienen met zijn nieuwe collectie.  In minder dan 24 uur tijd hebben gebruikers maar liefst 17.000 kaarten gemint, wat heeft geresulteerd in een opbrengst van ongeveer 1,7 miljoen dollar.


Trump’s crypto-avontuur is een miljoenensucces

In mei was hij aanwezig bij een gala ter ere van de verzamelaar van zijn derde NFT-collectie. Daar liet hij nog maar eens weten hoe gebrand hij was om de belangrijkste plek in het Witte Huis terug te verover van Biden. Kamala Harris is voor november dit jaar zijn tegenstander. Iets waar de cryptocommunity ook naar uit kijkt: zij zetten geld in op de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Eerder deze maand, op 1 augustus, kwam Trump met de cryptosneakerlijn. Die collectie deed hij op zijn zachts gezegd aardig, waarbij alle oranje hi-tops schoenen binnen enkele uren waren uitverkocht. Het prijskaartje van de digitale kunst? Het kostte je slechts $499 om in het bezit te zijn van jouw eigen cryptosneaker van Trump’s NFT-serie.

Al deze inspanningen in de crypto-industrie leveren hem een fortuin op. De cryptowallet van de inmiddels 78-jarige zakenman stond op zijn hoogste punt op een bedrag van $18 miljoen. Dit is wellicht een vertekend beeld, aangezien veel crypto-enthousiastelingen de memecoin MAGA (TRUMP) naar zijn walletadres sturen. Afgekort van de bekende slogan Make America Great Again maakte deze crypto het grootste deel van zijn wallet uit.

Het bericht Trump lanceert crypto-collectie, dit verdiende hij in 24 uur verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!