De Reserve Bank of India (RBI) maakt gestage vorderingen met haar pilotproject voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) voor de detailhandel. Met meer dan 5 miljoen gebruikers en de deelname van 16 banken toont de pilot aan dat CBDC’s het potentieel hebben om financiële inclusie in India te revolutioneren.

Tijdens een conferentie in Bengaluru benadrukte Shri Shaktikanta Das, gouverneur van de RBI, het belang van een voorzichtige benadering om een soepele uitrol te waarborgen.

Gecontroleerde implementatie en impact

Das onderstreepte de noodzaak om geen overhaaste beslissingen te nemen bij de implementatie van een systeembrede CBDC voordat de effecten ervan op gebruikers, het monetair beleid, het financiële systeem en de economie grondig zijn beoordeeld.

Hij stelde een gefaseerde invoering voor om een meer gecontroleerde en geïnformeerde uitrol mogelijk te maken. Dit zou voortkomen uit het genereren van gebruikersgegevens in pilotprojecten, wat een grondig begrip van de potentiële impact zou bevorderen.

Testen van nieuwe functies en financiële inclusie

De RBI verkent actief aanvullende functies voor haar CBDC, waaronder offline betalingen en programmeerbaarheid. Deze functies worden getest in pilotprogramma’s om hun potentiële voordelen te beoordelen, zoals het verbeteren van financiële inclusie en het vergemakkelijken van gerichte fondslevering.

Het doelgerichte tempo van deze tests getuigt van de inzet van de centrale bank voor verantwoorde innovatie. De pilot heeft al veelbelovende resultaten opgeleverd, waarbij functies zoals offline betalingen en programmeerbaarheid grote potentie tonen.

Duurzame landbouw en financiële hulpmiddelen

Een opmerkelijk voorbeeld van de potentie van CBDC’s is het gebruik ervan door boeren om koolstofkredieten te genereren, wat financiële inclusie kan verbeteren en duurzame landbouwpraktijken kan ondersteunen.

CBDC’s kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij het vaststellen van de identiteit van boeren en het genereren van koolstofkredieten, wat vooral voordelig is voor pachters die moeite hebben om toegang te krijgen tot landbouwkrediet.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Meer dan 5 miljoen gebruikers nemen deel aan India’s CBDC pilot appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!