Onlangs hebben Ethereum (ETH) medeoprichter Vitalik Buterin en woordvoerder Josh Stark een gedetailleerd inzicht gegeven in de financiële strategie van de Ethereum Foundation (EF) voor het jaar 2023.

Dit gebeurde na aanhoudende discussies op sociale media over de besteding van fondsen door de stichting, vooral met betrekking tot de zorgen van belanghebbenden over de gasvergoedingen die de non-profitorganisatie ontvangt voor de ontwikkeling van het Ethereum-ecosysteem.

Financiële openbaring door Vitalik Buterin

Buterin, die ongeveer $139,000 per jaar verdient als lid van de Ethereum Foundation, onthulde dat hij sinds ongeveer 2018 geen Ether meer heeft verhandeld voor persoonlijk gewin.

Ondanks zijn aanzienlijke ETH-bezit, dat zijn netto vermogen bijna op $1 miljard brengt, blijft zijn focus liggen op de ontwikkeling van Ethereum.

ethereum foundation uitgaven
Bron: X.

Gedetailleerde uitgaven van de Ethereum Foundation

De grootste uitgavenpost van de stichting was het ondersteunen van “nieuwe instellingen”, die 36,5% van de middelen in 2023 gebruikten, een significante stijging van 23,8% in 2022. Deze instellingen omvatten belangrijke entiteiten zoals de 0xPARC Foundation, het Decentralized Research Center, het layer-2 analytics bedrijf L2Beat en de Nomic Foundation, die essentieel zijn voor de langetermijndoelen van Ethereum.

Onderzoek en ontwikkeling van Layer-1 waren de tweede grootste kostenpost, inclusief on-chain testen en updates van de Ethereum mainnet, zoals de recente Dencun-update in 2024.

Reactie op gemeenschappelijke zorgen

In reactie op de gemeenschappelijke zorgen gaven Buterin en Stark een voorlopig overzicht van de budgettaire doelen van de stichting. Ze beloofden dat een uitgebreide studie beschikbaar zal zijn vóór Devcon SEA, een groot vierdaags evenement dat in november 2024 in Bangkok, Thailand, plaatsvindt.

In het eerste kwartaal van 2024 verdeelde de EF ongeveer $11,4 miljoen onder externe teams en kende meerdere prijzen toe aan interne teams zoals Geth, die zich richten op de kernclient van Ethereum.

Ethereum en onderwijs

Naast deze financiële inzichten heeft de Ethereum Foundation, in samenwerking met ETH Kipu, een initiatief gelanceerd om middelbare scholieren in Buenos Aires, Argentinië, te onderwijzen over blockchain-technologie.

Deze inspanningen zijn onderdeel van de bredere missie van de stichting om de groei van het Ethereum-ecosysteem te bevorderen door educatie en innovatie. ETH Kipu heeft ook stages en een online cursus in de programmeertaal Solidity aangekondigd, cruciaal voor het coderen van slimme contracten in Ethereum.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Vitalik Buterin ontvangt $139K per jaar van Ethereum Foundation appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!