Pavel Durov, de oprichter en CEO van de berichtenapp Telegram, is door de Franse autoriteiten aangeklaagd en onder gerechtelijk toezicht geplaatst na te zijn aangeklaagd voor medeplichtigheid aan het verspreiden van seksuele beelden van kinderen en andere misdrijven zoals drugshandel via de app.

Deze informatie kwam naar voren uit rapporten van Bloomberg en Reuters.

Details van de aanklacht en juridische voorwaarden

Volgens de aanklachten, die op woensdag door een Franse rechtbank zijn ingediend, is Durov aangeklaagd voor zijn rol in het faciliteren van illegale activiteiten via Telegram.

pavel durov onder toezicht frankrijk
Bron: The Block op X.

Hij moet in Frankrijk blijven en heeft een borg van 5 miljoen euro betaald als voorwaarde voor zijn vrijlating, meldt Reuters. Durov werd eerder op de dag vrijgelaten door de Franse politie en vervolgens naar de rechtbank gestuurd.

Brede steun en verdere complicaties

Na zijn arrestatie, die het resultaat was van een uitgebreid onderzoek naar cybercriminaliteit, hebben verschillende figuren uit de wereld van crypto, waaronder ontwikkelaars van TON en de TON Society, een organisatie die de TON blockchain promoot, hun steun uitgesproken voor Durov’s vrijlating.

Reactie van de Franse president

De Franse president Emmanuel Macron heeft benadrukt dat de arrestatie van Durov deel uitmaakt van een lopend gerechtelijk onderzoek en “op geen enkele manier een politieke beslissing was.” Deze verklaring lijkt bedoeld om zorgen over de politieke implicaties van de arrestatie te sussen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Franse rechtbank plaatst Telegram-oprichter onder toezicht na serieuze aanklachten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!