Het  Web3-gamingplatform, Immutable, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met het digital asset enterprise platform Fireblocks. Deze integratie is weer een nieuwe stap in het beheer van digitale middelen voor gamedevelopers en andere partners in het Immutable-ecosysteem. 

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Immutable X, de basis van dit platform, is een Layer 2-oplossing voor NFT’s (Non-Fungible Tokens) op het Ethereum-netwerk. Het richt zich op gebruiksvriendelijkheid en biedt hoge transactiesnelheden zonder gaskosten voor gebruikers. Met zijn gebruik van zero-knowledge-proof technologie voor extra veiligheid en ondersteuning van verschillende Ethereum-gebaseerde tokens, waaronder het eigen IMX-token, positioneert Immutable zich als een voorloper in de blockchain-gaming wereld.

Samenwerking met Fireblocks: Een game-changer

De integratie met Fireblocks geeft gamedevelopers de mogelijkheid om digitale assets zoals NFT-projecten en DeFi-protocollen veilig op te slaan en te beheren. Dit verbetert namelijk ook het overzicht van hun bezittingen op Immutable’s zkEVM-chain. Robbie Ferguson, medeoprichter en president van Immutable, benadrukt dat deze integratie een “robuuste en veilige keuze” biedt aan de meer dan 320 spelontwikkelaars en 80 ecosysteempartners die bij Immutable zijn aangesloten.

Immutable kondigde daarbij eerder dit jaar de deployment van hun zkEVM mainnet aan in samenwerking met Polygon.

Voordelen voor het ecosysteem

De samenwerking brengt aanzienlijke voordelen met zich mee. Ontwikkelaars kunnen nu beter omgaan met de exponentiële groei van transacties op het Immutable-platform, terwijl Fireblocks’ beveiligingsoplossingen de digitale assets van Immutable beschermen. Bovendien krijgen gebruikers directe toegang tot duizenden institutionele tegenpartijen, waaronder liquiditeitsverschaffers en marktmakers. Omer Amsel, hoofd Web3 bij Fireblocks, stelt dat de integratie “een nieuw tijdperk van schaalbaarheid, veiligheid en efficiëntie” ontsluit voor zelfbeheerd digitaal asset management binnen het Immutable-ecosysteem.

Toekomstperspectieven en bredere impact

Deze samenwerking past in een bredere strategie van Immutable om strategische allianties aan te gaan. Zo werd onlangs ook een partnerschap aangekondigd met het GRAM Ecosystem, waarbij nieuwe games op de Immutable zkEVM-chain zullen worden gelanceerd. Voor de Web3-gaming en NFT-sectoren belooft deze integratie een significante stap voorwaarts te zijn in het professionaliseren en beveiligen van digitale asset management. Met de groeiende interesse in blockchain-gaming en NFT’s, positioneert Immutable zich als een voorloper in het faciliteren van veilige en schaalbare oplossingen voor ontwikkelaars en gebruikers.

The post Immutable X stijgt bijna 10% in 24 uur, waarom?  appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!