De Solana koers staat net als de Bitcoin koers onder druk. Niet lang geleden dook de munt onder het niveau van 155 dollar en daarna verloor het ook de steun op 150 dollar. Vervolgens werd de koers van 140 dollar getest en nu lijkt er voorzichtig sprake van een herstel.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Problemen voor Solana

Op het moment van schrijven klokt de Solana koers binnen op 144,82 dollar. Daarmee handelt de digitale munt onder het belangrijke niveau van 148 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde.

Op de korte termijn lijkt zich nu een dalend trendkanaal te vormen voor Solana, met een weerstand op 145,50 dollar. Als het Solana lukt om die weerstand te breken en ook boven de 148 dollar te stijgen, dan kan er een verse periode van stijgingen aanbreken.

Solana uurgrafiek. Bron: Aayush Jindal/NewsBTC

Op de korte termijn is het dus belangrijk dat Solana de bovenste blauwe lijn van het dalende trendkanaal doorbreekt. Daarvoor zal het in grote mate afhankelijk zijn van de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers.

Die deed het tot voor kort heel goed en steeg zelfs naar 65.000 dollar, maar hangt inmiddels weer onder de 60.000 dollar. Wat dat betreft lijken Bitcoin en de rest van de markt het momentum een beetje te verliezen. Al moeten we ook niet vergeten dat de koersen van ver moesten komen na de crash van 5 augustus.

Ook dalingen mogelijk voor Solana?

Natuurlijk zijn er ook dalingen mogelijk voor de Solana koers. “Als Solana er niet in slaagt om de weerstand op 146 dollar te doorbreken, dan zou het aan een nieuwe daling kunnen beginnen. De eerste steun aan de onderkant ligt op het niveau van 142 dollar. De eerste grote steun komen we tegen op 140 dollar.

Als we die steun op 140 dollar verliezen, kan dat de koers naar het niveau van 132 dollar sturen voor Solana. Sluit de digitale munt ook onder dat niveau? Dan is een daling naar 125 dollar op de korte termijn ook niet uit te sluiten”, aldus Aayush Jindal van NewsBTC over Solana.

Veel zal afhangen van de inkomende economische data uit de Verenigde Staten. Met name het banenrapport van 6 september, waarmee we weer nieuwe werkloosheidscijfers krijgen, kan weleens doorslaggevend zijn voor de Solana koers en de rest van de markt.

The post Solana koers onder druk: is herstel mogelijk? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!