Ripple, bekend van de cryptocurrency XRP, staat op het punt om een belangrijke stap te zetten in de wereld van stablecoins. Het bedrijf is bezig met de lancering van een eigen stablecoin genaamd Ripple USD (RLUSD). Deze nieuwe digital asset zal gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar en beschikbaar zijn op zowel het XRP Ledger (XRPL) als het Ethereum-netwerk.

Banner Ripple 1

Privé bètatest in volle gang

Hoewel de officiële lanceringsdatum nog niet bekend is gemaakt, is Ripple al begonnen met privé bètatests. Dit wordt door het team beschouwd als een “belangrijke mijlpaal” die nieuwe kansen, liquiditeit en institutionele use cases kan creëren voor gebruikers, ontwikkelaars en applicaties.

Vorige week werd er voor het eerst 185 RLUSD gemunt, met een transactiekosten van slechts 0,000135 XRP. Interessant genoeg laten on-chain gegevens van XRP Scan zien dat Ripple deze tokens op 28 augustus heeft verbrand. Dit heeft geleid tot speculatie onder gebruikers dat de bètatest mogelijk is afgerond en dat Ripple zich voorbereidt op de officiële lancering.

Waarschuwing voor gebruikers

Ondanks de positieve geluiden rond RLUSD, is het belangrijk op te merken dat de stablecoin momenteel nog niet beschikbaar is voor aankoop of handel. Ripple heeft gebruikers gewaarschuwd voor potentiële oplichters die misbruik kunnen maken van het Ripple-merk en beweren vroege toegang te hebben tot RLUSD.

De groeiende stablecoin-markt

Terwijl grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum recent volatiel gedrag vertonen, laat de stablecoin-sector een stabiele groei zien. De totale marktkapitalisatie van stablecoins heeft onlangs de $171 miljard overschreden, volgens gegevens van CoinGecko.

Tether (USDT) blijft de onbetwiste leider met een marktkapitalisatie van meer dan $118 miljard, gevolgd door USDC met ongeveer $34,5 miljard. De groeiende marktkapitalisatie van stablecoins wijst op een toenemende hoeveelheid kapitaal dat potentieel beschikbaar is voor het kopen en verkopen van digitale assets zoals Bitcoin.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De introductie van RLUSD door Ripple en de algemene groei van de stablecoin-markt kunnen belangrijke implicaties hebben voor de bredere cryptomarkt. Stablecoins fungeren vaak als brug tussen fiatvaluta’s en cryptocurrencies, waardoor ze een cruciale rol spelen in het faciliteren van handelsvolumes en liquiditeit.

Voorlopig blijft het wachten op de officiële lancering van RLUSD. Wat wel duidelijk is geworden in de afgelopen twee jaar is dat stablecoins een steeds belangrijkere rol gaan spelen in crypto adoptie. Of Ripple’s nieuwe stablecoin een grote impact zal hebben op de markt, zal de tijd moeten uitwijzen.

The post Dit moet je weten over Ripple’s nieuwe stablecoin RLUSD appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!