Bitcoin dook deze week onder de 60.000 dollar, maar lijkt op dit moment voorzichtig te herstellen. De koers klimt weer en staat momenteel op 59.600 dollar, nadat een extreme verkoopgolf op Binance voor een dump zorgde. Volgens CoinGlass verdwenen er de laatste dagen ruim 45.000 Bitcoin bij Binance.

Bitcoin koers naar $56.000?

Michaël van de Poppe, de oprichter en CEO van MNTrading, voorspelde dat de Bitcoin koers weleens tot 56.000 dollar kon dalen. Het verliezen van de koers van 61.000 dollar was volgens de analist “cruciaal.”

Voorlopig lijkt dat niet het geval, want Bitcoin oogt vandaag juist redelijk stabiel. Die stabiliteit is vandaag aanwezig ondanks de stevige daling die het aandeel van Nvidia maakte in de na-handel.

Na tegenvallende kwartaalcijfers dumpte Nvidia met 8%. Is dit dan het moment waarop investeerders in tech-aandelen wat geld uit bedrijven als Nvidia trekken om dit kapitaal mogelijk weer richting Bitcoin te sturen? Dat zou zomaar kunnen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Veel mensen die nu in Nvidia investeren, zouden normaal gesproken waarschijnlijk voor Bitcoin kiezen. Door veel mensen worden allebei deze assets als een soort “tech-plays” gezien en dat trekt waarschijnlijk dezelfde soort investeerders aan.

Whale koopt 1.000 Bitcoin

Vanuit de analisten van Loononchain kwam een veelbelovend bericht voor Bitcoin. Zij wisten namelijk een whale te spotten die even 1.000 Bitcoin kocht op de lokale bodem voor 59,65 miljoen dollar.

“Een whale kocht 1.000 Bitcoin ($59,65 miljoen) op de bodem van 55 minuten geleden en houdt momenteel 7.559 Bitcoin ($450 miljoen). Deze whale verkocht eerder 7.790 Bitcoin ($468,3 miljoen) tussen 27 juni en 8 juli”, aldus Loononchain.

Ook de analisten van Santiment weten te melden dat whales en sharks (grote investeerders) de afgelopen tijd behoorlijk veel Bitcoin hebben ingekocht.

Wat dat betreft zien we een paar goede signalen voor de Bitcoin koers en lijkt het langzamerhand de juiste kant op te gaan. Uiteraard is dit nog niet voldoende voor het hervatten van de bullmarkt, maar er is in ieder geval vertrouwen onder grote investeerders.

The post Whale koopt 1.000 Bitcoin tijdens extreme verkoopgolf op Binance appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!