De prestaties van de recent gelanceerde spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten vallen tegen, volgens een recent commentaar van bankgigant JPMorgan. De bank wijst vooral op de grotere dan verwachte uitstroom uit Grayscale’s ETHE. Sinds hun lancering hebben deze producten te maken gehad met een uitstroom van ongeveer $500 miljoen.

Banner Ethereum 1

JPMorgan’s voorspelling komt uit

JPMorgan had al voorspeld dat Ethereum ETF’s zouden floppen, ondanks optimistische projecties van crypto-native bedrijven. Toch was de aanhoudende uitstroom uit ETHE een verrassing, zelfs voor de bankgigant. Dit onderstreept de complexiteit van het voorspellen van marktgedrag in de cryptowereld.

Lancering en onmiddellijke tegenwind

Ethereum ETF’s maakten hun langverwachte debuut in juli, nadat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) ze onverwacht goedkeurde in juni. Helaas voor de bulls begonnen deze producten al op de tweede handelsdag uitstroom te registreren, voornamelijk door de problemen bij Grayscale.

Grayscale, een crypto-vermogensbeheerder, lanceerde ook een mini-versie van zijn recent geconverteerde Ethereum trust. Deze wist echter slechts een bescheiden $200 miljoen aan instroom aan te trekken.

Op zoek naar alternatieven

Gezien de geringe vraag naar Ethereum ETF’s, verkennen vermogensbeheerders nu de mogelijkheden van hybride ETF’s die Bitcoin en Ethereum combineren, aldus JPMorgan. Dit zou een poging kunnen zijn om de interesse van beleggers te wekken door diversificatie binnen de crypto-sector aan te bieden.

Bron: https://farside.co.uk/eth/

Een lichtpuntje

Ondanks de overwegend negatieve trend, was er op 28 augustus een lichtpuntje. Ethereum ETF’s wisten toen de negatieve reeks van negen dagen te doorbreken door eindelijk $5,8 miljoen aan instroom te registreren. Zoals verwacht leidde BlackRock’s ETHA de weg met $8,3 miljoen aan instroom.

The post Waarom is JPMorgan teleurgesteld over de prestaties van Ethereum ETF’s? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!