Bitcoin whale

Vandaag vond er een opvallende transactie plaats op de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase. Volgens het analyseplatform Whale Alert ging het om 7.999 Bitcoin (BTC) met een geschatte waarde van $472,8 miljoen, die werd opgenomen en naar een onbekend adres werd verstuurd.

De digitale munten werden eerst naar één adres met de code “13F8P8” verplaatst, waarna het bedrag werd verdeeld over 50 andere onbekende adressen. Elk van deze adressen ontving precies 157 BTC, wat neerkomt op ongeveer $9,27 miljoen per adres. Deze verdeling suggereert dat de persoon of entiteit achter de transacties een weloverwogen strategie hanteert, maar de redenen hiervoor blijven vooralsnog onduidelijk.

Er wordt gespeculeerd dat de transactie mogelijk verband houdt met een grote partij. Grote financiële instellingen of fondsen, zoals uitgevers van Bitcoin exchange traded funds (ETF’s), zouden bezig kunnen zijn met het accumuleren van BTC voor toekomstige investeringsproducten of om hun crypto wallets te versterken.

Zulke transacties worden vaak strategisch uitgevoerd om marktbewegingen te minimaliseren. Daarnaast kan de whale achter deze transactie de digitale munten hebben verspreid over verschillende adressen om de veiligheid te verhogen. Door fondsen over meerdere wallets te verdelen, wordt namelijk het risico op verlies door hacking of andere veiligheidsincidenten verminderd.

Parabolische rally

Het feit dat deze transacties van een exchange worden gehaald, kan ook wijzen op een langetermijnvertrouwen in Bitcoin. Al geruime tijd bevindt BTC zich in een consolidatiefase, waarin de prijs maandenlang tussen de $50.000 en $70.000 schommelt.

Er beginnen echter tekenen te ontstaan van een mogelijke parabolische rally. Crypto-analist Rekt Capital voorspelt op basis van historische patronen dat Bitcoin binnenkort fors zal stijgen. De analist verwacht dat deze uitbraak al rond september of begin oktober kan plaatsvinden.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Het bericht Crypto-whale verrast met enorme Bitcoin-opname van bijna $500 miljoen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!