Volgens het on-chain analyseplatform Santiment lijkt het erop dat grote Bitcoin (BTC) investeerders hun aandacht verleggen naar alternatieve munten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) in hun zoektocht naar hogere rendementen.

Santiment merkt op dat terwijl Bitcoin een milde daling van -2,2% zag over de afgelopen 24 uur (op 26 augustus), de open interest – een maatstaf voor het totale aantal uitstaande derivatencontracten – met -7,5% daalde. Dit in tegenstelling tot Ethereum en Solana, waar de open interest nauwelijks afnam.

Deze observaties suggereren een mogelijke trend waarbij kapitaal van Bitcoin naar altcoins wordt verschoven. Ethereum, bijvoorbeeld, stond vandaag met ruim 2% in de plus, wat wijst op een groeiende interesse en potentieel in deze alternatieve munten. De data van Santiment duidt mogelijk op een eerste signaal van deze verschuiving, vooral na het sterke herstel van deze munten sinds de crash op 5 augustus.

Winstneming op Bitcoin

Naast de kapitaalrotatie lijkt er ook sprake te zijn van winstneming onder Bitcoin-beleggers. Santiment stelt dat de scherpe daling in open interest bij Bitcoin kan wijzen op handelaren die winst nemen, vooral na de opmerkelijke koersstijging van de munt. Bitcoin steeg namelijk vanaf de koersbodem van $48.000 op 5 augustus met meer dan 22% en bereikte zelfs een piek van 33% op een koers van $64.000 dollar.

santiment crypto analyse
Bron: Santiment op X.

Deze stijging en de huidige correctie in de Bitcoin koers kunnen erop wijzen dat handelaren de recente hoogtepunten gebruiken om winst te nemen, vooral die welke aangekocht zijn tijdens de recente laagtepunten.

Marktsentiment en toekomstperspectieven

De huidige marktdynamiek en het gedrag van handelaren suggereren een voorzichtige benadering ten opzichte van Bitcoin en een optimistischer zicht op altcoins zoals Ethereum en Solana.

Als deze trend doorzet, kunnen we een interessante verschuiving in de cryptomarkt zien, waarbij altcoins een groter deel van de marktaandacht beginnen te claimen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin investeerders maken de switch naar altcoins voor hogere winsten volgens Santiment appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!