De officiële X-account van de Franse voetbalster Kylian Mbappé leek ’s nachts gehackt te zijn en werd gebruikt om een op Solana (SOL) gebaseerde token met de ticker MBAPPE te promoten. De aanvaller, die onlangs naar de Spaanse La Liga-gigant Real Madrid is overgestapt, leek posts te plaatsen met teksten als “VAMOSSS!! $MBAPPE ¡HalaMadrid!” samen met een contractadres voor de token, gebruikt om het specifieke bezit op handelsplatforms te identificeren.

Tijdens de vermeende hack was de vastgezette tweet van Mbappé: “Ik geef terug aan mijn gemeenschap. Ik ondersteun crypto en dat zou jij ook moeten doen! Alle crypto verzonden naar mijn adres zal verdubbeld teruggezonden worden”, aldus de Britse krant The Daily Mail.

Snelle opkomst en ondergang van de MBAPPE token

De MBAPPE-token, gelanceerd via het Solana token deployer platform pump.fun door een account beginnend met “AuzmvP”, steeg kortstondig naar een theoretische marktkapitalisatie van $460 miljoen voordat het snel instortte naar minder dan $100.000, volgens DEX Screener.

mbappe hack x
Screenshot van het gehackte X-account van Mbappe. Bron: The Sun.

Blockchain-analysefirma Lookonchain beweerde dat een gebruiker 7,156 SOL ($1 miljoen) spendeerde om MBAPPE in een enkele transactie te kopen, nu minder dan $10.000 waard. Een andere gebruiker claimde 2 SOL ($290) aan de token te hebben gekocht en verkocht het op het hoogtepunt voor een winst van ongeveer 1,398 SOL ($200.000), meldde het Britse nieuwsmedium The Mirror.

Waarschuwingen en verdere implicaties

Crypto.com, evenals andere prominente crypto-ondernemingen, hebben gewaarschuwd voor de nep-Mbappé token. Dit volgde kort nadat de X-account van Mbappé gehackt werd en er valse goedkeuringen van de frauduleuze cryptocurrency werden gepost, die inmiddels van X zijn verwijderd.

Ondanks dat het een oplichterij betrof, wisten enkele sluwe handelaren toch aanzienlijke winsten te boeken. Zo zette een onbekende handelaar $28 om in bijna $124.000 door op het juiste moment in te stappen, vlak voordat de prijs van de Mbappé-token instortte.

Bizarre berichten en ongepaste promoties

Naast de promotie van de cryptomunt, maakte de X-account van Mbappé ook een reeks bizarre posts tijdens deze periode, waaronder een nep-transfer tease naar Manchester United en spot met de rivaliteit tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, meldde The Mirror.

Het account plaatste ook controversiële berichten over verschillende Engelse Premier League teams, waaronder Manchester City en Tottenham Hotspur, evenals commentaar op de Israël-Hamas oorlog. Verscheidene gebruikers op X bekritiseerden deze posts, met een fan-account, @Kylian, dat postte: “Waar is zijn PR-team, dit is onaanvaardbaar.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Mbappé’s gehackte account veroorzaakt chaos op de crypto markt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!