Bitcoin (BTC) werd gisteren hard afgewezen op het prijsniveau van $61.000 en maakte een scherpe duik naar $59.000. Sindsdien stabiliseert bitcoin zich hier, maar de rest van de markt is verre van kalm. Veel altcoins staan diep in de min, met enkele dalingen die zelfs oplopen richting de 20%.

Blik op de markt

  • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,17 biljoen dollar, wat 3,2% lager is dan 24 uur geleden.
  • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 53.446 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 59.123 dollar. Bitcoin heeft nu 53,9% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren, wat betekent dat bitcoin momenteel beter presteert dan de meeste altcoins.
  • Er is voor $84,38 miljard aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

De harste stijgers

Slechts vijf cryptocurrencies uit de top 100 hebben in de afgelopen 24 uur een waardestijging laten zien, namelijk de volgende:

De enige top 100-stijgers van de afgelopen 24 uur
Cryptomunt Stijging
Ronin (RON) +2,11%
Beam (BEAM) +1,65%
Neo (NEO) +1,55%
Monero (XMR) +1,43%
Gala (GALA) +0,57%

De hardste dalers

Zoals gezegd zijn veruit de meeste altcoins bitcoin achterna gegaan met een prijsdaling. Veel munten zijn echter vele malen harder onderuit gegaan dan de koning der cryptomunten. Met name memecoins en AI-tokens noteren vandaag de grootste verliezen. De grootste dalers uit de top 100 cryptocurrencies zijn als volgt:

De grootste top 100 dalers van de afgelopen 24 uur
Cryptomunt Daling
Floki (FLOKI) -18,88%
Popcat (POPCAT) -14,94%
Klaytn (KLAY) -12,37%
Artificial superintelligence alliance (FET) -12,05%
DOGS (DOGS) -11,58%

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak 10 euro gratis

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea verscheen gisteren op negatieve wijze in het crypto nieuws. Het platform heeft namelijk een zogeheten Wells Notice ontvangen vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ofwel een formele waarschuwing dat er mogelijk juridische stappen worden ondernomen. Volgens de toezichthouder zou OpenSea de effectenwetgeving hebben overtreden.

Vandaag onderbouwde Oscar Franklin Tan, de belangrijkste juridische functionaris van Web3 organisatie Atlas Development, echter dat de actie van de SEC niet gerechtvaardigd is. Hij legt namelijk uit dat de meeste NFT’s die op OpenSea verhandeld worden niet als effect kunnen worden aangemerkt.

Het bericht Crypto Radar: bitcoin stabiel op $59.000, maar deze coins crashen hard verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!