De memecoin dogecoin (DOGE) is door de jaren heen sterk gegroeid als munt. Zeker sinds de directeur van het automerk Tesla, Elon Musk, zich uitsprak over de coin die gekenmerkt wordt door de hond van het ras Shiba Inu. Wanneer hij in het verleden berichten plaatste op zijn Twitter account, schoot de koers van dogecoin vaak omhoog. Een groep investeerders vond dat zijn handelen de prijs van de coin manipuleerde, waardoor zij veel schade hadden geleden. Zij besloten zowel Musk als Tesla aan te klagen.

Rechtszaak tegen Musk en Tesla

In juni 2022 werd de rechtszaak opgestart door een groep dogecoin-investeerders, zoals destijds te lezen was in het altcoin nieuws. Uit de documenten zou blijken dat zij maar liefst 258 miljard dollar aan schade zouden hebben geleden. Deze schade zou zijn ontstaan omdat Musk de koers van de munt zou hebben gemanipuleerd. Zo heeft hij deze eerst met meer dan 36.000% doen stijgen, waarna deze vervolgens crashte. Daarnaast zou de man achter Tesla ook misbruik hebben gemaakt van zijn positie als “rijkste man van de wereld”. Hiermee zou hij met de munt een piramidespel hebben kunnen uitvoeren, om de koers te manipuleren.

Musk leek dit toch echt anders te zien en noemde de argumenten voor de schade een “sterk staaltje fictie”. Hierdoor werd de rechtbank op 31 maart van dit jaar dan ook verzocht om de rechtszaak te laten vallen.

Argumenten “ambitieus en opgeblazen”

De rechter koos hier niet voor en wilde het proces wel door laten gaan. Vervolgens werd op 29 augustus eindelijk uitspraak gedaan. De rechter Alvin Hellerstein vond dat de eisers een aantal onjuiste materiële argumenten hebben aangedragen. Deze punten betroffen vooral de tweets van Musk over Dogecoin. In deze tweets zou hij hebben gezegd dat hij de officiële directeur van de munt zou worden. Ook zou hij een Dogecoin in een van zijn raketten van SpaceX hebben geplaatst, om deze vervolgens naar de maan te sturen.

Hellerstein vond deze argumenten maar “ambitieus en opgeblazen”. Volgens hem zou geen enkele redelijke handelaar zijn investeringskeuze op deze uitspraken baseren. Daarmee was de rechtszaak volgens hem afgedaan en werden Musk en Tesla in het gelijk gesteld.

Het bericht Dogecoin rechtszaak ten einde: Elon Musk sleept winst binnen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!