De cryptomarkt en analisten anticiperen met grote interesse op een mogelijke rally van Ethereum (ETH) richting de $3000 dollar, maar het algemene consensus is dat dit hoogtepunt waarschijnlijk pas in het vierde kwartaal van 2024 zal worden bereikt.

Ethereum handelt momenteel rond de $2545, en ondanks positieve indicaties moet de munt nog een belangrijke weerstand bij $2700 dollar doorbreken om verdere winsten te ondersteunen.

Analyse van recente bewegingen

Crypto-analist Poseidon en marktanalist Elja Boom hebben hun visies gedeeld over de nabije toekomst van Ethereum. Poseidon ziet een opmaat naar een uitbraak boven de $3000, gebaseerd op recente prijsacties en tests van dagelijkse vraagniveaus. Echter, volgens Elja Boom zal deze significante stijging waarschijnlijk uitblijven tot eind 2024.

ethereum koers jaren
Ethereum koers in de afgelopen jaren. Bron: Coinmarketcap.

Whale activiteit en technische steun

De markt heeft enkele bullish signalen waargenomen. Ethereum crypto whales hebben in korte tijd 200.000 ETH verzameld, wat meer dan $540 miljoen waard is.

Daarnaast blijft de koers van Ethereum boven de 50-daagse exponentiële moving average (EMA), wat als een belangrijk niveau van lokale steun dient.

De uitdaging van $2700

Aurelie Barthere, hoofdanalist bij Nansen, benadrukt dat de $2700 een robuuste weerstand vormt. Zij merkt op dat er nog niet genoeg bewijs is dat deze weerstand blijvend is doorbroken. Als Ethereum erin slaagt om boven deze weerstand uit te stijgen, zou dat de liquidatie van meer dan $481 miljoen aan short posities kunnen triggeren.

Risico van een bearish scenario

Hoewel de vooruitzichten grotendeels optimistisch zijn, waarschuwt trader Mizuhara voor een mogelijke terugval naar $1750, een scenario dat hij beschrijft als een “dead cat bounce” — een tijdelijk herstel na een significante daling, gevolgd door verdere verliezen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Marktanalyse: Ethereum klaar voor potentiële stijging richting $3000 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!