Elon Musk en zijn bedrijf Tesla hebben een grote juridische overwinning geboekt. Een federale rechter in Manhattan heeft een rechtszaak afgewezen die de miljardair beschuldigde van het bedriegen van investeerders door de cryptomunt Dogecoin (DOGE) te manipuleren.

Details van de rechtszaak

De rechtszaak, aangespannen in juni 2023, beweerde dat Musk en Tesla sociale media en andere publicitaire middelen gebruikten om de prijs van Dogecoin met meer dan 36.000% op te drijven. De aanklagers stelden dat Musk vervolgens de cryptomunt tegen een hoge prijs verkocht en de markt liet instorten, wat tot aanzienlijke verliezen voor beleggers leidde.

Ze eisten $258 miljard aan schadevergoedingen, waarbij ze beweerden dat Musks handelingen neerkwamen op insider trading en marktmanipulatie.

elon musk dogecoin rechtszaak
Bron: Bloomberg op X.

Juridische beoordeling en uitspraak

Volgens een rapport van Reuters heeft rechter Hellerstein deze claims verworpen. Hij oordeelde dat Musks publieke uitspraken over Dogecoin, inclusief het promoten ervan als een potentiële toekomstige valuta en het maken van humoristische referenties, niet frauduleus maar eerder aspiratief waren.

De rechtbank vond geen bewijs dat Musk of Tesla betrokken waren bij het manipuleren van de markt of oneerlijke handel in Dogecoin.

Reacties en gevolgen van de uitspraak

Musks juridisch team verwelkomde de beslissing, waarbij werd betoogd dat Musks publieke uitspraken over Dogecoin niet bedoeld waren om iemand te misleiden. Ze benadrukten ook dat er geen bewijs was dat Musk of Tesla gelinkt konden worden aan de vermeende handelstransacties.

De afwijzing van de rechtszaak “met vooroordeel” betekent dat deze niet opnieuw kan worden aangebracht. Deze uitspraak is een belangrijke overwinning voor Musk en Tesla, die nu verder kunnen zonder deze juridische hindernis. De prijs van Dogecoin bleef relatief stabiel na het nieuws van de afwijzing, wat wijst op een onveranderde marktpositie ten tijde van de publicatie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Rechter verwerpt aanklacht tegen Elon Musk en Tesla over Dogecoin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!