Uit een nieuwe enquête van Fairleigh Dickinson University (FDU) blijkt dat Donald Trump nog steeds het meest populair is onder cryptobezitters. Deze resultaten komen nadat Trump en zijn nieuwe bondgenoot Robert F. Kennedy Jr. onlangs hun steun voor crypto hebben herhaald. Zo gaf Dan Cassino, hoogleraar overheid en politiek aan FDU, het volgende aan:

“Trump heeft contact gezocht met de cryptogemeenschap en dat lijkt zijn vruchten af ​​te werpen.”

Uit de peiling vanuit de FDU blijkt dat de meeste cryptobezitters voormalig president Donald Trump boven vicepresident Kamala Harris verkiezen met 50% tegen 38%. Dit is in vergelijking met een peiling van Reuters/Ipsos waaruit blijkt dat Harris nog steeds de leiding heeft in de peilingen met 45% tegen 41%. Dit terwijl de grootste gokpool op Polymarket een kleine voorsprong van Trump laat zien met 50% tegen 48%. Cassino merkte het volgende op:

“Steun voor cryptovaluta is een wigvormige kwestie die kiezers die anders meer op Democraten lijken, zou kunnen overtuigen. Het feit dat cryptobezitters geen conservatieven, liberalen of MAGA-stemmers zijn, betekent dat ze voor het grijpen liggen en in een verkiezing, die naar verwachting nipt zal zijn, zijn ze een te grote groep om te negeren.”

Opvallend genoeg heeft Harris onder de respondenten die geen crypto bezitten, een voorsprong van 12 punten, 53% tegen 41% in het voordeel van Harris.

Trump heeft zichzelf de afgelopen maanden gepositioneerd als een cryptovriendelijke kandidaat nadat hij eerder zijn verzet had geuit. Hij gaf een keynote speech op de Bitcoin 2024 Conference van vorige maand, waarin hij opriep om de VS de “crypto hoofdstad van de planeet” te maken. Tevens heeft Kennedy, die onlangs zijn steun uitsprak voor Trump nadat hij zijn eigen presidentiële campagne had opgeschort, opgeroepen tot een strategische Bitcoin-reserve en heeft voorgesteld om “het hele Amerikaanse budget op blockchain te zetten.”

Trump heeft onlangs ook het cryptoproject van zijn zonen, World Liberty Financial, gepromoot, waarvan wordt verwacht dat het een project in de markt van gedecentraliseerde financiën (DeFi) zal worden.

In vergelijking heeft Harris ook gezegd beleid dat ze het beleid steunt om de crypto-industrie te helpen groeien, echter blijft ze sterk geassocieerd met de regering-Biden en de agressieve crypto-handhaving door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en haar voorzitter Gary Gensler. Zo doen er tevens geruchten de ronde dat ze Gensler als minister van Financiën zou willen benoemen.

Het bericht Cryptobezitters verkiezen Trump boven Harris verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!