In slechts twee jaar tijd is het aantal crypto-geldautomaten in Australië met een factor zeventien toegenomen, waardoor het land nu de derde grootste markt ter wereld is voor deze machines, na de Verenigde Staten en Canada.

Volgens Coin ATM Radar is het aantal automaten gestegen van slechts 67 in augustus 2022 naar 1.162. Deze groei toont aan hoe snel Australië crypto-technologieën adopteert, met 160 nieuwe automaten die sinds april 2024 zijn toegevoegd.

Marktaandeel en internationale vergelijking

Ondanks deze indrukwekkende groei, blijft het marktaandeel van Australië in de wereldwijde markt relatief klein met slechts 3%, ver achter de VS die met meer dan 82% van de wereldwijde 31.877 crypto-geldautomaten domineren.

TRM Labs, een blockchain-intelligentiebedrijf, noemde deze uitbreiding “de meest significante in de cash-naar-crypto industrie van de afgelopen jaren.”

bitcoin automaten australie
Bron.

Toezicht en handhaving

Deze snelle toename is de Australische autoriteiten niet ontgaan, die toenemende zorgen hebben over het potentieel van deze kiosken om gebruikt te worden in witwaspraktijken. De Australische Federale Politie lanceerde zelfs in maart vorig jaar een multi-agentschap taakgroep om witwassen aan te pakken, mede door de risico’s die gepaard gaan met crypto-geldautomaten.

Sinds 2019 hebben crypto-geldautomaten minstens $160 miljoen dollar aan illegale transacties verwerkt. In 2023 werd meer dan 30 miljoen dollar naar fraude-gerelateerde crypto portemonnees geleid via deze machines, waardoor de illegale activiteit verdubbelde vergeleken met de bredere cryptosector.

Internationale maatregelen tegen risico’s

Verschillende landen zijn begonnen met het aanpakken van deze machines vanwege de risico’s. Duitsland heeft onlangs 13 ongelicenseerde crypto-geldautomaten in beslag genomen, terwijl de Britse Financial Conduct Authority vorig jaar 26 machines terugtrok, wat het aantal actieve kiosken met 90% verminderde.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Australië voegt 160 nieuwe crypto geldautomaten toe sinds april 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!