Politie

Feixiaohao, een prominente Chinese leverancier van cryptomarktgegevens en branchenieuws, wordt naar verluidt onderzocht door de lokale autoriteiten. Volgens de cryptojournalist Colin Wu zijn verschillende topbestuurders van het bedrijf opgepakt in het kader van een lopend onderzoek in de autonome regio Binnen-Mongolië in Noord-China. Dit meldde Wu op 28 augustus via zijn kanaal Wu Blockchain News.

Rapport van lokaal cryptokanaal

Wu verwees naar een rapport van een lokaal cryptokanaal op WeChat, waarin werd gemeld dat “veel belangrijke leden van het Feixiaohao-team” door de politie van Binnen-Mongolië zijn meegenomen voor verhoor. De exacte redenen voor het onderzoek blijven vooralsnog onbekend, hoewel bronnen suggereren dat het onderzoek al meer dan zes maanden aan de gang is. Ondertussen melden partners van Feixiaohao dat zij geen contact meer kunnen krijgen met het bedrijf.

Feixiaohao, opgericht in augustus 2017, groeide snel uit tot een van de grootste platforms in China voor cryptomarktgegevens en wordt vaak vergeleken met CoinGecko, een wereldwijd platform dat de marktkapitalisatie van duizenden cryptovaluta’s bijhoudt. Ondanks de lopende onderzoeken en de arrestaties blijft de website actief, waarbij er op 30 augustus nog nieuwe artikelen werden gepubliceerd.

Volgens gegevens van SimilarWeb trok Feixiaohao in juli 2024 ongeveer 200.000 maandelijkse bezoekers, waarvan 23% afkomstig was uit China. Dit toont aan dat de website nog steeds een aanzienlijke gebruikersbasis heeft in het land, ondanks de strengere regelgeving rondom cryptocurrency.

Strikte crypto-adoptie maatregelen geïntroduceerd

De Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), heeft in september 2021 strikte maatregelen geïntroduceerd om de adoptie van cryptovaluta in het land te beperken. Desondanks blijven sommige cryptogerelateerde mediakanalen actief, wat vragen oproept over de legaliteit van het aanbieden van dergelijke informatiediensten in China. Het blijft onduidelijk of deze praktijken uiteindelijk als illegaal zullen worden beschouwd.

Het bericht Onderzoek naar Chinese cryptodatasite Feixiaohao verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!