Matt Hougan, de Chief Investment Officer van Bitwise, heeft onlangs in een interview met het YouTube-kanaal Insightful Investor uitgelegd dat Bitcoin (BTC) nu stabiel genoeg is om als een zogenaamde ‘store of value’ beschouwd te worden, vergelijkbaar met goud. Hij stelt dat activa die deze rol vervullen een vast patroon volgen, waarbij de volatiliteit afneemt naarmate de prijs stijgt.

“Als je naar de periode na COVID kijkt, is de Amerikaanse dollar 25% van zijn waarde verloren, terwijl Bitcoin ongeveer 800% is gestegen. Dat maakt het een vrij goede waardeopslag”, zegt Hougan. Hij voegt toe dat hoewel Bitcoin iets volatieler is dan goud, dit ook een groter potentieel voor waardestijging met zich meebrengt.

De evolutie van Bitcoin als investering

Volgens Hougan zal het investeren in Bitcoin uiteindelijk net zo saai worden als investeren in goud. Hij benadrukt echter dat een ‘store of value’ niet zomaar spontaan kan ontstaan en meteen volledig stabiel kan zijn.

“Je kunt geen waardeopslag creëren die uit het niets komt en onmiddellijk stabiel is; het moet een weg volgen van afnemende volatiliteit en toenemende prijs, en dat zal in de toekomst voortduren,” verklaart Hougan.

De rol van externe factoren

Ondanks de stabiliteit en groei van Bitcoin, waarschuwt Hougan dat de cryptomunt toch te maken kan krijgen met onverwachte crises die de koers kunnen beïnvloeden. “Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Bitcoin, maar de snelheid waarmee deze toekomst bereikt wordt, kan worden beïnvloed door verschillende externe factoren zoals de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen en de aanpak van schulden en tekorten door overheden,” legt hij uit.

Hij trekt een parallel met een techbedrijf in de vroege fase, dat net als Bitcoin, real-time geprijsd wordt en daardoor vergelijkbare volatiliteit ervaart.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post CIO van Bitwise voorspelt: Bitcoin kan onverwachte crisis ondergaan appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!