Bitcoin up

Een populaire indicator voor Bitcoin die handelaren gebruiken om de verkoopactiviteit van miners in kaart te brengen is naar een veelbelovend niveau gedaald. “De Puell Multiple index fluctueert tussen twee cruciale niveaus.

Als het historische patroon standhoudt, dan kan een bearish scenario waarin de index onder de 0,6 komt opnieuw een goede koopkans voor investeerders opleveren”, aldus CryptoQuant analist Grizzly.

Bitcoin in de beslissingszone

Grizzly legt uit dat een score van tussen de 0,6 en 0,8 voor de Puell Multiple index betekent dat we in de “beslssingszone” zitten met Bitcoin. Historische data tot 2014 laat zien dat een indexscore van onder de 0,6 punten meestal een ideaal moment vertegenwoordigde om Bitcoin te kopen.

Uiteindelijk moeten we dat natuurlijk nog maar zien, want ook dit is slechts één indicator. Je kunt de koerstoekomst van een asset niet voorspellen op basis van één datapunt. Er zijn een stuk meer factoren die een rol spelen in de toekomst van de Bitcoin koers.

Op dit moment spelen de macro-economische omstandigheden bijvoorbeeld ook een significante rol in het verloop van de Bitcoin koers. Komende week belooft daarin cruciaal te worden, want dan staat er weer een hoop data over de Amerikaanse arbeidsmarkt op het programma.

Onder andere dezelfde banenrapporten die op 5 augustus de gigantische crash van de markt veroorzaakten. Zodoende kan het dus weer een behoorlijk volatiele week worden voor Bitcoin en de rest van de markt.

Wat is de Puell Multiple index precies?

Handelaren gebruiken de Puell Multiple om de gezondheid van de omzetten van miners in kaart te brengen. Een hoge Puell Multiple wijst over het algemeen op een relatief lage verkoopdruk van miners, terwijl een lage Puell Multiple gevaarlijk kan zijn.

Op het moment van schrijven geeft de index een score van 0,69 punten af volgens de data van Bitbo. Ter context: op de all-time high van 73.679 dollar van 13 maart gaf de Puell Multiple juist een score van 1,88 punten.

Nu handelt Bitcoin rond de koers van 58.000 dollar en zijn we over de afgelopen zeven dagen behoorlijk gedaald. Bitcoin schoot twee vrijdagen geleden omhoog na een gunstige toespraak van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank over het rentebeleid, maar is inmiddels weer stevig gedaald.

De pseudonieme analist Moustache blijft in ieder geval optimistisch. Hij constateert dat de Puell Multiple de beste koopkans na 2022 geeft voor Bitcoin. Daar moeten we ons dan maar aan vasthouden de komende weken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht On-chain indicator geeft sterk koopsignaal voor Bitcoin bij koers van $58.500 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!