Een prominente analyticsfirma meldt dat kapitaalkrachtige Bitcoin-investeerders massaal BTC opkopen ten koste van particuliere handelaren.

In een nieuw bericht op het sociale mediaplatform X zegt Santiment dat het aantal cryptowallets met minstens 100 BTC de afgelopen 30 dagen snel is toegenomen.

“Nu de cryptoprijzen de particuliere handelaren teleurstellen, groeit het aantal Bitcoin-whales. In slechts één maand is er een netto toename van +283 wallets die minstens 100 BTC bevatten. De huidige 16.120 van dergelijke wallets op het netwerk hebben een hoogtepunt van 17 maanden bereikt.”

Bron: Santiment

Santiment meldt ook dat Bitcoin-sharks, oftewel entiteiten die minstens 10 BTC bezitten, hun bezit van de cryptokoning uitbreiden.

Bovendien zegt de analyticsfirma dat Bitcoin-whales en -sharks in slechts één maand meer dan $7,863 miljard aan BTC hebben geaccumuleerd:

“De afgelopen maand hebben wallets met 10-10.000 BTC gezamenlijk 133.300 extra munten vergaard, terwijl kleinere handelaren ongeduldig hun bezit aan hen verkopen.”

Bron: Santiment

Aan de hand van gegevens van Santiment laat on-chain analist Ali Martinez aan zijn 69.800 volgers op het sociale mediaplatform X weten dat het Bitcoin-aanbod op cryptobeurzen een enorme duikvlucht nam nadat BTC vorige week onder de $60.000 zakte:

“Het lijkt erop dat enkele grote spelers de Bitcoin-dip hebben gekocht! On-chain gegevens van Santiment tonen een daling van 40.000 BTC in het beursaanbod in 48 uur, wat neerkomt op ongeveer $2,40 miljard. Dit komt overeen met een opmerkelijke stijging van de uitstroom van beurzen!”

Bron: Ali Martinez/X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $59.000, iets lager op de dag.

Het bericht Santiment: Whales en sharks kopen $7,8 miljard aan Bitcoin terwijl traders verkopen verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!