Vitalik Buterin, mede-oprichter van ethereum, heeft recent een grote hoeveelheid ethereum (ETH) verkocht, wat voor veel speculatie en beschuldigingen vanuit de gemeenschap heeft gezorgd. Buterin is beschuldigd van het verkopen van ethereum voor zijn persoonlijke gewin, wat hij zelf ontkent.

Ethereum verkoop voor ondersteuning

Op 30 augustus werd Buterin op X (Twitter) beschuldigd van het verkopen van miljoenen dollars aan ethereum voor zijn eigen gewin. Hierop heeft hij persoonlijk gereageerd:

Buterin ontkent in zijn bericht dat hij verkopen heeft gedaan voor zijn eigen gewin. Hij beweert dit juist gedaan te hebben om nieuwe Web3 projecten en goede doelen te ondersteunen:

“Sinds 2018 heb ik niet meer verkocht en de opbrengst behouden. Alle verkopen zijn gedaan ter ondersteuning van verschillende projecten waarvan ik denk dat ze waardevol zijn, hetzij binnen het Ethereum ecosysteem, hetzij binnen een bredere liefdadigheidsinstelling (bijvoorbeeld biomedische R&D).”

Wat betekent dit voor ETH beleggers?

Voor ETH beleggers is het belangrijk nieuws. Dergelijke verkopen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de koers van een token. Echter, niet alle vergelijkbare verkopen hebben voor aanzienlijke marktbewegingen gezorgd. Meestal als er ander nieuws gepaard gaat met een verkoop, schiet de koers ineens omhoog of omlaag.

Een goed voorbeeld hiervan was de verkoop van 100.000 ETH in 2020. Destijds schoot de koers na de verkoop met 630% omhoog. Een belangrijke factor die hierbij een invloed heeft gehad, is de lancering van de Beacon blockchain. Deze markeerde de verschuiving van Ethereum naar proof-of-stake.

Met deze verkoop zit waarschijnlijk ook een nieuwtje te komen die de koers kan helpen. Zo is de Amerikaanse Federal Reserve van plan om de rente te verlagen en zien ethereum ETF’s steeds minder uitstroom, zoals je in eerder ethereum nieuws kon lezen.  Als het eerdere patroon van prijsbewegingen na verkopen en goed nieuws weer voortgezet wordt, kan dit een aanzienlijke prijsstijging voor ethereum betekenen. Echter, uit het verleden kunnen we ook aflezen dat dergelijke verkopen helemaal geen invloed kunnen hebben. Het is dus nog de vraag welke kant het precies op gaat.

Het bericht Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!