Op 30 augustus 2024 heeft Coinbase een belangrijke mijlpaal bereikt door de eerste AI-naar-AI crypto transactie te beheren. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, kondigde dit aan als een belangrijke stap richting een toekomst waarin kunstmatige intelligentie steeds meer verweven raakt met de crypto-industrie.

Innovatie met AI-agenten in een gedecentraliseerde economie

Coinbase voerde deze baanbrekende transactie uit op het Base Sepolia Network, bekend om zijn schaalbaarheid en lage transactiekosten, wat het een ideaal platform maakte voor deze gebeurtenis. Door gebruik te maken van geavanceerde Multi-Party Computation (MPC) technologie, creëerde Coinbase een veilige AI-agent portemonnee die de transactie gecontroleerd en fraudebestendig hield.

brian armstrong crypto coinbase ai transactie
Bron: Brian Armstrong op X.

Nadat een crypto portemonnee was gecreëerd en gefinancierd met behulp van een kraanmethode, kon de AI-agent moeiteloos crypto-activa overdragen naar een andere portemonnee, die zowel toe kon behoren aan een andere AI-agent als aan een menselijke gebruiker. Dit toonde de veelzijdigheid en potentieel van AI-naar-AI transacties in een gedecentraliseerd ecosysteem aan.

De autonome handel van AI-agenten

Het concept van AI-agenten die autonoom transacties uitvoeren is revolutionair. Traditioneel was AI beperkt tot het verwerken van informatie en het maken van beslissingen op basis van voorgeprogrammeerde algoritmen. Nu kunnen AI-agenten echter zelfstandig beheren en overdragen van activa zonder menselijk toezicht, waardoor ze binnen gedecentraliseerde financiële systemen kunnen opereren.

Deze ontwikkeling stelt AI-agenten in staat om transacties uit te voeren met andere AI-entiteiten, mensen en handelaren. Bovendien kunnen ze middelen verwerven, betalen voor diensten en taken uitvoeren die financiële transacties vereisen, allemaal zonder menselijke tussenkomst.

De toekomst van AI in de praktijk

“Dit is een belangrijke stap voor AI’s om nuttig werk te verrichten. Vandaag de dag, als je een AI-agent een taak geeft en een paar dagen of uren later terugkomt, kan het geen nuttig werk gedaan krijgen. Dit is deels een beperking van de technologie zelf, en producten zoals devin.ai komen hier dichter bij. Maar een andere reden is dat AI’s niet de middelen kunnen verwerven die ze nodig hebben. Ze hebben geen creditcard om AWS, Github, of Vercel te gebruiken. Ze hebben geen betaalmethode om voor jou een vliegticket of hotel voor je aanstaande reis te boeken. Ze kunnen niet door betaalmuren heen (bijvoorbeeld om een wetenschappelijk artikel te lezen), hun post op X met een betaalde advertentie te promoten, of gebruik te maken van het groeiende netwerk van betaalde API’s om de data te integreren die ze nodig hebben,” legde Armstrong verder uit.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase registreert eerste crypto transactie tussen AI agenten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!