Donald Trump, heeft een gewaagd plan. Hij wil namelijk van Amerika een “Bitcoin-supermacht” maken en stelt voor om een strategische Bitcoin-reserve op te bouwen. Dit idee klinkt voor veel crypto-fans als muziek in de oren, maar niet iedereen is even enthousiast over.

Banner Bitcoin 1

Waarschuwing van een expert

Vitaliy Katsenelson, een bekende naam in de financiële wereld, maakt zich zorgen. Als baas van Investment Management Associates waarschuwt hij dat Trump’s plan weleens verkeerd zou kunnen uitpakken. In de Financial Times legt hij uit waarom.

“Geld is meer dan alleen briefjes met plaatjes van oude presidenten,” zegt Katsenelson. Hij bedoelt daarmee dat geld eigenlijk staat voor hoe sterk een land economisch is. Het gaat ook om het verhaal dat mensen geloven over dat geld.

Politiek en crypto

Katsenelson is bang dat als het Witte Huis Bitcoin gaat promoten, dit in potentie slecht kan zijn voor de dollar. En dat terwijl mensen nu al minder vertrouwen hebben in de Amerikaanse munt. Hij denkt dat als Bitcoin belangrijker wordt, mensen misschien nog minder in de dollar gaan geloven.

Ondanks deze waarschuwingen lijkt Trump’s idee wel aan te slaan bij sommige kiezers. Een onderzoek van de Fairleigh Dickinson University laat zien dat veel mensen die crypto bezitten, Trump steunen. Ze kiezen hem liever dan zijn tegenstander Kamala Harris.

Wat dit betekent voor de toekomst

Het debat over Bitcoin en de Amerikaanse economie wordt waarschijnlijk een belangrijk onderwerp bij de aankomende presidentsverkiezingen. Terwijl crypto-fans blij zijn met Trump’s plannen, zijn experts dus bezorgd over wat dit kan betekenen voor de gewone economie en de dollar.

Crypto is niet meer weg te denken

Het is duidelijk dat crypto inmiddels niet meer weg te denken is uit de financiële wereld. Maar of het de dollar zal vervangen, zoals sommigen hopen en anderen vrezen, dat zal de tijd moeten leren. Wat wel zeker is, is dat de komende jaren spannend zullen worden voor iedereen die geïnteresseerd is in geld, economie en de toekomst van beide.

The post Trump’s Bitcoin-plan kan een revolutie of bedreiging zijn voor de dollar, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!