De afgelopen weken heeft de grootste cryptomunt flink wat volatiliteit laten zien. De achterliggende redenen voor deze, soms grote, bewegingen liepen flink uiteen. Zo reageerde de koers op politiek gevoelig nieuws en economische vooruitzichten.

Een grote investeringsmaatschappij verwacht dat deze volatiliteit zal gaan afnemen door aankomend nieuws dat positief zal zijn voor bitcoin (BTC).

Rentetarieven eindelijk omlaag?

In de komende maand verwacht QCP Capital dat de rentetarieven eindelijk omlaag zullen worden gebracht door de Amerikaanse Federal Reserve. Volgens de analyse zou de koers eerst nog volatiel kunnen blijven tot het moment dat de zogenaamde non-farmer payroll en de gross domestic product cijfers worden gepubliceerd. Bij het eerste rapport valt te lezen hoeveel werkende inwoners het land heeft, zonder de agrarische sector. En in het tweede rapport wordt het bruto nationaal product gedeeld.

Met de cijfers uit de rapporten verwacht QCP dat handelaren en investeerders een betere inschatting kunnen maken van een mogelijke daling van de rentetarieven. Het overleg waarin deze beslissing moet worden genomen door de Amerikaanse centrale bank zal plaatsvinden op 18 september.

Effect van data op koersen

Toen de cijfers van de non-farmer payroll vorige maand een onverwachte stijging van de werkloosheid liet zien, reageerden de wereldwijde markten hier direct op. Een grote uitverkoop werd opgestart, omdat men de kans op lagere rentetarieven zag afnemen.

Met de data van het gross domestic product kan men inschatten of de groei van de  Amerikaanse economie verder afneemt. Uit eerdere cijfers is namelijk gebleken dat er een afname in de groei te zien was. Wanneer dit nu opnieuw het geval zou zijn, neemt de kans op een recessie verder toe. Toch verwachten de analisten van QCP dat het effect van deze cijfers en de reactie van de markten, minder effect zal hebben op de crypto markt.

Sentiment cryptomarkt blijft negatief

De analisten konden vaststellen dat het grootste gedeelte van de derivatencontracten die tot oktober lopen, waren gericht op een neerwaartse beweging van bitcoin en ethereum (ETH). Ook op de cryptomarkt blijft men dus voorzichtig over de nabije toekomst.

In de afgelopen week heeft bitcoin veel beweging laten zien, maar wanneer men kijkt naar de koers aan het begin en aan het einde van de week, is het prijsverschil niet erg groot. De munt beweegt nu dus vooral zijwaarts, in afwachting van aankomende data.

Het bericht Bitcoin zal minder heftig schommelen in aanloop naar cruciaal besluit verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!