De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft onlangs een licentie verleend aan Hong Kong Digital Asset Xchange (HKDAEx) voor het exploiteren van een digitale activabeurs.

Ondanks dat de aanvraag na de deadline van 31 mei werd ingediend, op 27 augustus, heeft de SFC besloten deze goed te keuren.

Aanvraag nog steeds onder beoordeling

Hoewel de licentie is verleend, moet de aanvraag van HKDAEx nog grondig worden beoordeeld om te garanderen dat aan alle vereisten wordt voldaan en er geen fundamentele problemen onopgelost zijn.

hkdaex hongkong licentie
Bron: X.

HKDAEx is een lid van de Hong Kong Financial Asset Exchange Group en streeft ernaar fysieke activa met digitale activa te verbinden om de liquiditeit en waarde van fysieke activa te verhogen, en zodoende de echte economie te bevorderen.

Strakkere regelgeving voor virtuele activa

Deze ontwikkeling komt op een moment dat Hong Kong strengere regelgeving heeft ingevoerd voor virtuele activa. Sinds 1 juni is het illegaal om een ongelicenseerd virtueel activahandelplatform (VATP) te exploiteren.

Enkele platforms hebben voorlopige goedkeuringen ontvangen maar wachten nog op een volledige licentie. Op dit moment hebben slechts twee platforms, OSL Digital Securities en Hash Blockchain, volledige licenties.

Ambitie om wereldwijde cryptohub te worden

Bovendien werkt Hong Kong hard om zich te vestigen als een vooraanstaand wereldwijd centrum voor digitale activa. Volgens de recent gepubliceerde Henley Crypto Adoption Index 2024 van Henley & Partners, staat Hong Kong op de tweede plaats wereldwijd in de adoptie van cryptocurrency, net achter Singapore. De stad scoort uitzonderlijk hoog op economische factoren en belastingvriendelijkheid, waardoor een gunstige omgeving voor de groei van crypto wordt gecreëerd.

Andere grote crypto beurzen zoals Crypto.com, Bullish en Matrixport HK zijn nog bezig hun volledige licenties te verkrijgen onder een tijdelijke regeling voor bedrijven die al actief waren voordat de nieuwe regels van kracht werden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Hong Kong keurt licentie goed voor HKDAEx na deadline appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!