Hedera Hashgraph (HBAR) laat zo nu en dan van zich horen, vaak vanwege nieuwe samenwerkingen met grote, gevestigde merken. Toch heeft de waarde van HBAR zelf flink te lijden gehad. De koers van HBAR 43% gedaald sinds begin 2024.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

HBAR en BlackRock

Het imago van Hedera kreeg een flinke klap toen er onterecht werd gemeld dat Hedera Hashgraph een deal had gesloten met de investeringsreus BlackRock. Dit nepnieuws zorgde ervoor dat de waarde van HBAR in korte tijd met 60% steeg.

Later werd duidelijk dat het ICS U.S. Treasury geldmarktfonds (MMF) op Hedera’s blockchain was ingezet via een contract met een derde partij. Archax, een crypto-makelaar en institutionele beurs, verduidelijkte dit in een later bericht. De koerswinst van 60% verdween daarna net zo snel als het was gekomen.

Dat zie je hieronder goed. Eind april schiet de koers voor een korte tijd omhoog.

Directeur van HBAR Foundation stapt op

De directeur van de HBAR Foundation, Shayne Higdon, heeft vervolgens aangekondigd dat hij per 31 augustus 2024 zijn functie neerlegt. Dit nieuws leidde tot veel ophef binnen de HBAR-community.

Er ontstonden beschuldigingen van marktmanipulatie, vooral op Twitter. Op Reddit vonden veel HBAR-houders dit een noodzakelijke schoonmaakactie, met de opmerking dat ‘zelfs de schijn van verdachte praktijken niet getolereerd mag worden.’

Wat staat HBAR te wachten in september?

September is historisch gezien een slechte maand voor grote cryptocurrency’s, en handelaren verwachten extra verkoopdruk. Toch heeft HBAR nog nooit vier maanden op rij verlies geboekt.

De blockchain-beveiligings- en analyseplatform Messari publiceerde de Q2 2024 resultaten van de Hedera blockchain, waarin enkele belangrijke mijlpalen worden benadrukt. Volgens dit rapport zijn de inkomsten van Hedera uit de blockchain gestegen met 26% naar 1,4 miljoen dollar.

The post Directeur HBAR stapt op, Hedera koers is 43% gedaald in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!