Bitcoin (BTC) staat bekend om zijn moeilijke septembers, en dit jaar lijkt geen uitzondering. Historische gegevens tonen aan dat Bitcoin vaak worstelt in deze maand, met acht van de elf septembermaanden sinds 2013 die eindigden met een verlies.

Dit jaar heeft de cryptocurrency augustus al afgesloten met een verlies van meer dan 8%, wat de zorgen over een voortzetting van de dalende trend deze maand versterkt. Historisch gezien is de gemiddelde daling in september iets meer dan 4%.

Voorspellingen wijzen op mogelijke opleving

Ondanks de historische neergang, wijzen recente analyses en voorspellingen op mogelijke positieve veranderingen. Rekt Capital, een pseudonieme analist met bijna een half miljoen volgers, heeft een interessante observatie gedeeld.

bitcoin analyse rekt capital analist
Bron: X.

Volgens hem begint Bitcoin mogelijk aan een nieuwe stijging tegen eind september, voortbouwend op cycli die gerelateerd zijn aan de Bitcoin-halvering – een periode waarin de beloningen voor miners halveren. Deze cycli suggereren dat een bullish impuls kan starten rond het einde van de maand.

De laatste kans voor een sterke afsluiting van het jaar

Andere financiële markten beschouwen september vaak als een consolidatiemaand, en voor Bitcoin zou dit een laatste test kunnen zijn voor de traditioneel sterke laatste drie maanden van het jaar.

Volgens de populaire Bitcoiner Lark Davis, zou september wel eens de laatste kans kunnen zijn om te investeren voordat een significante bullmarkt begint. De historische rendementen in oktober, november en december zijn indrukwekkend, vooral in de jaren van een Bitcoin halving.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post September blues voor Bitcoin, maar analisten voorspellen snel herstel appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!