Een crypto-adres dat gekoppeld is aan de hacker die verantwoordelijk is voor de grootschalige diefstal bij de Indiase cryptocurrency beurs WazirX heeft $6,5 miljoen verplaatst via de door de Verenigde Staten gesanctioneerde cryptomixer Tornado Cash.

Dit gebeurde in een poging om de gestolen fondsen wit te wassen. De beveiligingsfirma’s Cyvers en PeckShield melden dat er in totaal 2.600 Ethereum (ETH) naar deze mixer is overgemaakt.

Gebruik van cryptomixers door cybercriminelen

Het sturen van fondsen naar een mixer is een veelgebruikte tactiek door cybercriminelen om het opsporings- en terugvorderingsproces van gestolen crypto door wetshandhavingsinstanties te bemoeilijken.

Deze specifieke actie vond plaats in het kader van een reeks transacties die begonnen op 2 september, waarbij de hacker in slechts één uur tijd 26 afzonderlijke overboekingen uitvoerde.

cyvers wazirx tornado cash hack
Bron: X.

Impact van de aanval

Op 18 juli 2024 rapporteerde WazirX een omvangrijke cyberaanval op zijn multi-signature wallet, resulterend in een verlies van meer dan $230 miljoen. Dit incident heeft een grote impact gehad op het vermogen van WazirX om zijn collaterals in balans te houden tegenover zijn activa. Sinds 21 juli zijn opnames bevroren en is de handel gepauzeerd terwijl het team zich richt op een gedeeltelijk herstel.

Er wordt verwacht dat de verliezen onder de gebruikers zullen worden verdeeld, wat betekent dat gebruikers mogelijk niet de volledige waarde van hun tijdens de aanval gehouden cryptocurrency terug zullen ontvangen.

Vervroegde toegang tot fondsen

In een recente ontwikkeling heeft WazirX aangekondigd dat het zijn gebruikers nu toestaat om tot 66% van hun saldi in Indiase roepies (INR) op te nemen, bijna een week eerder dan oorspronkelijk gepland.

Deze stap is waarschijnlijk een poging om het vertrouwen van de gebruikers te herstellen en hen eerder toegang te geven tot hun fondsen.

De aanval wordt toegeschreven aan de Noord-Koreaanse Lazarus Groep, een beruchte door de staat gesponsorde hackorganisatie die bekend staat om het uitvoeren van high-profile exploits, waaronder een hack van $600 miljoen op de Ronin sidechain in 2022.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Hackers WazirX zetten $6,5 miljoen om via Tornado Cash in witwasoperatie appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!