Metaplanet heeft een strategische samenwerking aangekondigd met het Japanse financiële conglomeraat SBI via zijn crypto-investeringsdienst SBI VC Trade. Deze samenwerking, die op 2 september officieel werd gemaakt, richt zich op Bitcoin (BTC) handel en bewaring.

Kern van het partnerschap

De samenwerking tussen Metaplanet en SBI sluit nauw aan bij de strategie van Metaplanet om samen te werken met sleutelspelers in de Japanse industrie die de Bitcoin-accumulatiestrategie van het bedrijf ondersteunen. Via deze samenwerking krijgt Metaplanet toegang tot bedrijfscustodydiensten die compliance en fiscale efficiëntie benadrukken.

Een van de specifieke producten die Metaplanet zal gebruiken is de “Exclusion Service for End-of-Period Valuation Taxation,” die bedrijfsbelasting op ongerealiseerde crypto-winsten onder bepaalde voorwaarden vrijstelt.

metaplanet ripple sbi samenwerking
Bron: X.

Financiële strategieën en investeringen

Verder biedt de samenwerking Metaplanet de mogelijkheid om Bitcoin te gebruiken als onderpand voor financiering, wat bijdraagt aan een meer flexibele financiële strategie. Dit weerspiegelt Metaplanet’s visie om een moderne financiële dienstverlener te zijn, die zijn eigen vermogen en schuldfinancieringsinspanningen aanvult.

Over de afgelopen maanden heeft Metaplanet agressief geïnvesteerd in Bitcoin, waarbij het ongeveer 360.368 BTC heeft verworven voor ongeveer 3,45 miljard yen (rond de $23 miljoen).

Toekomstplannen binnen de Bitcoin-ecosysteem

Metaplanet heeft ook plannen onthuld voor toekomstige ondernemingen binnen het Bitcoin-ecosysteem en de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door covered calls te verkopen op hun BTC-holdings.

SBI’s interactie met crypto

SBI heeft aanzienlijk bijgedragen aan de opkomende crypto-industrie door middel van verschillende strategische partnerschappen met grote crypto-bedrijven zoals Ripple (XRP) en stablecoin uitgever Circle.

De betrokkenheid van SBI in de industrie wordt verder benadrukt door haar dochteronderneming, SBI VC Trade, een volledig gelicenseerd crypto-handelsplatform gereguleerd door de Japanse Financial Services Agency. Het bedrijf biedt bewaar- en handelsoplossingen voor institutionele klanten, waaronder hedgefondsen, vermogensbeheerders en bedrijven.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Metaplanet en SBI versterken Bitcoin handel in samenwerking met Ripple partner appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!