Qatar heeft onlangs een nieuw regelgevend kader voor digitale activa aangekondigd. Het Qatar Financial Centre (QFC) speelt een centrale rol in deze ontwikkeling, met belangrijke bijdragen van de Qatar Financial Centre Authority (QFCA) en de Qatar Financial Centre Regulatory Authority (QFCRA).

Dit nieuwe kader, genaamd de QFC Digital Assets Framework 2024, zal cruciale aspecten zoals tokenisatie, bewaring en uitwisseling van digitale activa reguleren.

Ontwikkeling van het kader

De QFC Digital Assets Framework 2024 is het resultaat van samenwerking tussen 37 binnenlandse en internationale organisaties uit de juridische, financiële en technologische sectoren. Dit kader volgt de richtlijnen van de Centrale Bank van Qatar en werd officieel aangekondigd via een gezamenlijk persbericht van de QFCA en QFCRA.

qatar regelgevend kader cryptocurrencies
Bron: Forbes op X.

Sinds de onthulling van het QFC Digital Assets Lab in oktober 2023 zijn meer dan 20 fintech-startups toegetreden tot het programma om crypto-producten en -diensten te testen en te commercialiseren.

Juridische en regelgevende aspecten

Naast tokenisatie erkent het nieuwe kader tokens als eigendom en biedt het een juridisch perspectief op de bewaring, overdracht en uitwisseling van deze activa. Ook slimme contracten worden wettelijk erkend, waarmee de industrienormen voor cryptocurrencies binnen het QFC worden vastgesteld.

Dit zet Qatar op de kaart als een belangrijke speler in de regio, in lijn met ontwikkelingen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai en Abu Dhabi belangrijke centra zijn voor financiën en crypto-innovatie.

Internationale positie en toekomstvisie

De gouverneur van de Centrale Bank van Qatar, Zijne Excellentie Sheikh Bandar bin Mohammed bin Saoud Al Thani, benadrukte dat deze regelgeving een sleutelstap is naar duidelijkheid in de financiële sector, wat zal bijdragen aan de digitale transformatie van het land en de visie voor 2030.

Yousuf Mohamed Al-Jaida, CEO van QFC, voegde toe dat het nieuwe kader de toewijding van Qatar onderstreept om zijn regelgeving voor digitale activa af te stemmen op internationale best practices.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Qatar lanceert nieuw regelgevend kader voor digitale activa appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!