De bitcoin (BTC) koers is ook vandaag weer niet in staat om terug boven de $60.000 te geraken. Op een haar na werd dit niveau bereikt, maar later deze middag ging de koers opnieuw onderuit en is het vooral naar beneden kijken. Houdt de huidige zone van steun stand of gaat de BTC koers toch een grotere stap naar beneden maken?

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 1,6% gedaald en staat op $2,13 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €52.625 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 0,4%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $57.950.

Hoewel de daling vandaag nog niet betekent dat er een ramp staat te gebeuren, laat het ook niet veel kracht zien. Op het moment van schrijven bevindt de koers zich op een belangrijke zone van steun, die al meerdere keren getest is. De hoop is uiteraard dat er opnieuw een poging gedaan kan worden om naar boven uit te breken, maar de kans bestaat ook zeker dat de koers nu wel door de steun zakt. Mocht dat gebeuren, dan zou het zomaar kunnen dat de koers verder richting de $52.000 zakt.

De hardste stijgers, waaronder SUI & WIF

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • MANTRA (OM) is met 5.8% gedaald tot $0.9697.
  • Bitcoin SV (BSV) is met 4.5% gedaald tot $43.74.
  • Sui (SUI) is met 2.8% gedaald tot $0.8.
  • dogwifhat (WIF) is met 2.5% gedaald tot $1.52.
  • THORChain (RUNE) is met 2.8% gedaald tot $3.98.
  • Aave (AAVE) is met 2.3% gedaald tot $125.35.
  • Monero (XMR) is met 2.8% gedaald tot $171.95.

De hardste dalers, waaronder TON & HNT

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

  • Helium (HNT) is met 5.5% gedaald tot $7.23.
  • Immutable (IMX) is met 6.7% gedaald tot $1.18.
  • Celestia (TIA) is met 5.4% gedaald tot $4.25.
  • Lido DAO (LDO) is met 4.8% gedaald tot $1.01.
  • Toncoin (TON) is met 4.1% gedaald tot $4.95.
  • TRON (TRX) is met 3.5% gedaald tot $0.1511.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met een patroon dat de BTC koers mogelijk aan het maken is. Het gaat hier om het befaamde ‘golden cross’ patroon. Dit patroon wordt eigenlijk altijd gezien als een enorm bullish signaal, en volgens sommige analisten zou het zelfs een enorme BTC bullmarkt kunnen inluiden.

Er is wel nog behoorlijk wat werk aan de winkel voordat het patroon echt gevormd is, zeker nu de BTC koers zich op een kantelpunt bevindt en de richting naar beneden lijkt te zijn.

Het bericht Crypto Radar: Bitcoin koers opnieuw tegen de muur – koers kleurt rood verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!